Evenimente : Filme

Calul de lupta / War Horse

Filmul Calul de lupta / War Horse – o poveste de neuitat depre prietenie si curaj care poarta semnatura celebrului regizor Steven Spielberg si a fost nominalizata la Globurile de Aur, din 10 februarie, la cinema.
Filmul este unul de familie, potrivit pentru orice varsta si prezinta o poveste induiosatoare despre prietenie surprinzatoare care rezista celor mai grele incercari, despre curajul de a crede dincolo de argumente rationale si despre loialitate fara limite.
Filmul incepe atunci cand o familie de fermieri britanici cumpara un armasar voinic si frumos pentru a-i ajuta la munca de camp. Calul, Joey, se dovedeste a fi prea putin util pentru nevoile lui Ted si ale lui Rosie Narcott (Peter Mullan si Emily Watson, actrita de doua ori nominalizata la Oscar), dar fiul lor, Albert (Jeremy Irvine), se incapataneaza sa il imblanzeasca si sa il antreneze. In scurt timp, intre Albert si Joey se creaza o legatura speciala de prietenie, care este rupta brusc atunci cand situatia financiara dificila il obliga pe tatal lui Albert sa-l vanda pe Joey cavaleriei britanice ce urma sa porneasca la lupta in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Joey ajunge astfel pe frontul de lupta si devine in acest fel un personaj care traieste alaturi de stapanii sai drama razboiului.
Cu toate acestea, prin devotamentul si afectiunea pe care o arata stapanilor sai, armasarul reuseste sa depaseasca toate obstacolele si sa schimbe vietile celor care fac parte din calatoria lui. In acelasi timp, Albert nu isi poate uita prietenul necuvantator si se inroleaza in armata pentru a-l regasi pe Joey.
Filmul este o adaptare a romanului omonim, scris de Michael Morpurgo, care a fost in prima faza pus in scena ca piesa de teatru si a avut un succes rasunator, castigand cinci premii Tony, printre care si distinctia pentru “Cea mai buna piesa”.