Evenimente : Filme

Acvila legiunii a IX-a / The Eagle

In drama istorica Acvila legiunii a IX-a / The Eagle, un film de actiune si aventuri, un sclav si stapanul sau se aventureaza dincolo de lumea pe care o cunosteau, intr-o calatorie periculoasa, plina de loialitate si tradare, prietenie si ura, tradare si eroism. Click pentru Galeria Foto.
In secolul al doilea, puternica legiune a IX-a a Imperiului Roman, formata din 5.000 de soldati de elita si condusa de catre Flavius Aquila, a disparut fara urma in partea de nord a provinciei Britannia si, o data cu ea, s-a pierdut si vulturul de aur ce reprezenta blazonul acestei factiuni a armatei romane.
Fiul conducatorului de atunci isi propune sa solutioneze misterul disparitiei soldatilor si sa recupereze vulturul de aur. Ceea ce nu se astepta insa acesta sa afle in Britannia este faptul ca propriul lui sclav detine cheia rezolvarii misterului.
Epopeea romana The Eagle este regizata de Kevin Macdonald, filmul fiind produs de Duncan Kenworthy, dupa un scenariu apartinand lui Jeremy Brock, care a adaptat romanul clasic The Eagle of the Ninth al scriitoarei Rosemary Sutcliff.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.