Evenimente : Expo

Noaptea Cercetătorilor Europeni – Piața Universității

Cercetatorii invita publicul sa paseasca in universul stiintific la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2017. Evenimentele vor avea loc vineri, 29 septembrie, in aproximativ 300 de orase europene.

Daca esti mic ia-i pe cei mari, iar daca esti mare adu-i pe cei mici. Nimeni nu trebuie sa rateze momentul in care cercetatorii scot din laboratoare cele mai noi descoperiri, inventii si proiecte pentru a le prezenta publicului de toate varstele. Te vor intampina cu demonstratii fascinante si concursuri de testare a creativitatii in universul stiintific.

Fie ca esti pasionat de astronomie, biologie, chimie, inginerie sau antropologie vei gasi la Noaptea Cercetatorilor Europeni cel putin un stand care te va fascina. Vino sa iti hranesti pasiunea si sa descoperi lucruri noi. Nu conteaza varsta atunci cand stiinta are inca o multime de taine care asteapta sa fie scoase la lumina.

Noaptea Cercetatorilor Europeni face parte din seria de evenimente finantate de catre Comisia Europeana prin Programul Cadru de Cercetare si Inovare H2020, actiunile Marie Sklodowska-Curie(MSCa) si isi propune sa arate publicului ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare.

Prima editie a avut loc in 2005, iar de atunci si pana in prezent evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetatorilor ofera oamenilor de stiinta posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea stiintei si oamenii din spatele experimentelor inedite.

Proiectul se adreseaza mintilor curioase, de la entuziasti la sceptici, oferind o gama larga de activitati stiintifice si educationale. Editia din 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori in Romania. Pe termen lung evenimentul atrage noile generatii catre munca de cercetare si activare profesionala in acest domeniu, in interiorul Uniunii Europene si creste respectul publicului larg fata de munca nevazuta a cercetatorilor.

Programul detaliat va fi publicat pe www.noapteacercetatorilor.eu.