Evenimente : Expo

Musical Body Sounds de Jakab Tibor

Vernisaj expoziție Musical Body Sounds de Jakab Tibor, luni, 19 septembrie 2016, de la ora 19:00, ARCUBHanul Gabroveni.

Intrare libera.

Jakab Tibor a absolvit New York Institute of Photography în 1995. Lucrările sale au fost expuse în peste 50 de țări, pe 5 continente, făcând parte din colecțiile unor muzee, respectiv colecții private. În baza rezultatelor obținute de-a lungul carierei sale prolifice – 865 de premii internaționale, începând cu 1991 numele său a fost inclus în fiecare an în „Who’s Who in Photography” listat de Photographic Society of America, iar de două ori în „TOP 20” mondial.

 În cei peste 24 de ani de carieră în jurnalism și ca fotoreporter freelancer, a publicat peste 100.000 de fotografii, ilustrând 1500 de articole. Printre publicațiile în care au apărut lucrările sale se numără: The Journal, British Journal of Photography, Foto Spiegel Magazine, Photo Taipei ș.a.
Despre seria Musical Body Sounds, Jakab Tibor spune că reflectă dragostea pentru muzică „printr-un simbolic dans erotic dintre corpul femeii și instrumentul muzical.” Muzică și trup, sunet și forme se îmbină armonios în lucrări menite să genereze o experiență vizuală deosebită: „Punerea în valoare a frumuseții corpului este una din cele mai dificile teme fotografice, dar care îl compensează pe artist în cazul în care acesta reușește să sensibilizeze și să atragă atenția privitorilor.”