Evenimente : Conferinta

Cătălin Ștefănescu: Semnul exclamării!

Cătălin Ștefănescu: Semnul exclamării!, duminica, 17 aprilie 2016, de la ora 11:00, la Teatrul National I.L Caragiale, Sala Atelier.

Despre conferință:

“O călătorie prin câteva feluri diferite de a înțelege ideea de cultură, de la paradigme lingvistice la manipulări ideologice, de la eschimoși și pigmei la secretarul de partid și de la Nea Vasile de la Vadul Moților la Ridley Scott.”

Despre Cătălin Ştefănescu:

Membru UNITER, Cătălin Ştefănescu este, din 1999, realizator şi gazdă a programului Garantat 100% de la TVR 1. Cătălin Ştefănescu a obţinut numeroase premii pentru reportajele şi filmele documentare realizate sub acest generic: între 2003 şi 2006 – Premiul APTR pentru emisiune culturală şi pentru magazin cultural, în 2002 – Premiul pentru cel mai bun documentar românesc – Penitenciar(prezentat, printre altele, la Festivalul Internaţional de Film Antropologic – Sibiu). Tot în 2002, a luat Marele Premiu TELEVEST (la Timişoara) – pentru Regizorul… şi Premiul CNA pentru cel mai bun program local de televiziune Garantat 100%. În 2010, i-a fost acordat Premiul Flacăra pentru jurnalism. Garantat 100% reprezintă una dintre cele mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România. Lista invitaţilor prezenţi în platoul Garantat 100%, de-a lungul timpului, cuprinde personalităţi de anvergura celebrei actriţe Vanessa Redgrave, a sopranei Sarah Brightman, a scriitorului-filosof Pascal Bruckner sau a regizorului Andrei Şerban.

Născut pe 29 decembrie 1968 la Râmnicu Vâlcea, Cătălin Ştefănescu a absolvit în 1995 Facultatea de Litere a Universităţii Babeş Bolyai, din Cluj-Napoca, lucrarea de licenţă pe care a susţinut-o fiind despre teatrul antic din Grecia.

Între 1991 şi 1998, a publicat o serie de articole în Contemporanul, Steaua, Cotidianul (suplimentul Litere, arte, idei ), Canava Odeon, Direcţia 9. A fost şeful compartimentului de difuzare şi imagine la TVR Cluj, apoi secretar general de redacţie la TVR Cluj, dar şi realizator şi prezentator al emisiunii Întâlnirea de Sâmbătă (TVR 1 şi TVR2).