Evenimente : Concerte

Toth Viktor & Petra Acker

One More Minute feat. Toth Viktor & Petra Acker, miercuri, 9 noiembrie 2016, de la ora 21:00, la Hard Rock Cafe.

La acest concert o să avem parte de un experiment interesant şi palpitant, deoarece „elementele” proiectului cu toate că vin din zone diferite a muzicii, au mai colabarot câte două, dar nu toţi trei deodată. Astfel trupa One More Minute a participat la workshopuri cu Tóth Viktor, a avut un turneu cu Petra Acker, şi pregătesc o piesă împreună, iar Petra Acker a colaborat cu Tóth Viktor tot în cadrul unei workshop.

Trupa One More Minute s-a infiinţat in primăvara anului 2015, din 3 membrii a formaţiei DNS din Borsec, unde au lucrat împreună 5 ani. Proiectul a fost conceput pentru apariţii în cafenele, diferite localuri, evenimete artistice, şi nu în ultimul rand evenimente private. In repertoriul lor se regaseau standarde soft jazz, prelucrări de slagere pop, rock noi si vechi.
Pentru anul 2016 s-a conceput un plan mai concret: cunoaşterea muzicii jazz în mai mare profunzime, fără a renunţa la aspiratii proprii – eventual a combina cu acestea cele invăţate, experimentate.
Sub aceasta egidă s-au realizat mai multe acţiuni: workshopuri cu Petra Acker şi Tóth Viktor concerte cu Petra Acker , Petra Acker Band, şi A.G. Weinberger, lecţii private, band coaching cu Petra Acker, Tóth Viktor, Berdisz Tamás si A.G. Weinberger.
Anul aceasta urmeaza şi alte astfel de actiuni.
Trupa este compusă din: Mosneag Gellért – ghitară, Szereceán Osszián – kajon,percuţie, Pop Ana-Maria – voce, Szerecean Tihamér – ghitară bass, Cserkész Norbert – clape.

Petra Acker s-a născut la Braşov, și provine dintr-o familie de saşi care i-au inspirat dragostea pentru muzică încă din copilărie. Din anul 2003 evoluează într-o serie de formaţii muzicale, iar din 2005, cu o voce şi un stil caracteristic şi inovator, se integrează în diverse proiecte de Jazz, Funk, Electro şi Alternativ, cel mai des cântând în trupele „The Others” și „Tzuc & Petzi”.
A colaborat cu muzicieni ca Michael Acker, Johnny King, Jimmy Cserkész, Nicolas Simion, Jak Neumann, Luiza Zan şi mulţi alţii, concentrându-se în special pe compoziţie. În anul 2011 a participat și la festivalul MiniJazz din Miercurea Ciuc împreună cu Jimmy Cserkész și Asztalos Zsolt, iar în 2014 a participat la Vocea României, ajungând până la etapa duelurilor.

Tóth Viktor este personajul cel mai versatil al comunității de jazz din Ungaria. Personalitatea lui muzicală se manifestă cu același efect electrizant, fie cântând cu virtuozitate postbop, fie interpretând muzică spirituală. Albumul lui „Climbing with mountains” (2007) şi cel mai recent album al lui „The Present” (2014) au câştigat premiul Cel mai bun album de jazz al anului. În 2010 a fost ales Personalitatea de jazz al anului, în 2014 şi 2015 a fost votat Altsaxofonistul anului. El se autocaracterizează ca fiind „un om în căutare continuă, un călător care prin aspiraţiile muzicale îşi doreşte să adere la armonia universală”. A cântat cu mari muzicieni precum percuționistul Hamid Drake, basistul William Parker, trompetistul Piotr Wojtasik, percuționistul John Betsch și saxofonistul Dresch Mihály.
Evenimentul se va desfăsura la Clubul Taranului în data de 9 noiembrie, de la orele 21.00.
Intrare 20 ron.