Evenimente : Concerte

The Kenny Werner Trio

The Kenny Werner Trio – Bucharest Jazz Festival, sambata, 24 septembrie 2016, de la ora 21:30, in Piata George Enescu.

Kenny Werner – pian;
Ari Hoenig – tobe;
Johannes Weidenmueller – bass.

Kenny Werner este, de peste 40 de ani, un compozitor și un pianist de clasă mondială. Activitatea sa prolifică include compoziții, înregistrări și publicații ce continuă să aibă un impact semnificativ în întreaga lume.

În 1996, a scris cartea sa de referință, Măiestrie fără efort. Eliberarea maestrului muzician lăuntric. De atunci, Werner a creat materiale video, a susținut conferințe în toată lumea și a scris numeroase articole despre cum muzicieni, artiști sau chiar oameni de afaceri pot permite „maestrului creator” să le ridice performața la nivelul cel mai înalt, dezvăluind cum putem fi spontani, fără teamă, împliniți și disciplinați în viață și în ceea ce facem.

Kenny a primit în 2010 distincția Guggenheim Fellowship Award pentru lucrarea sa, No Beginning No End, o explorare muzicală a tragediei și pierderii, a morții și tranziției de la o viață la alta. Adunând peste 70 de muzicieni, cel de-al treilea album al lui Kenny pentru Half Note Records este o compoziție expansivă din care nu lipsesc Joe Lovano, Judy Silvano, Wind Ensemble, Choir și String Quartet.

Ari Hoenig a concertat cu o varietate de grupuri precum Jean Michel Pilc Trio, Kenny Werner Trio sau Chris Potter Underground, și a fost pe aceeași scenă alături de artiști ca Herbie Hancock, Ivan Linz, Wynton Marsalis, Toots Thielemans, Dave Holland, Joe Lovano și Gerry Mulligan.

Ambele CD-uri de tobe solo produse de Ari, „Time Travels” (2000) și „The Life Of A Day” (2002), evidențiază natura sa exploratoare și reprezintă un ambițios tribut adus posibilităților melodice ale instrumentului. Astăzi, Ari continuă să creeze pe baza conceptelor din aceste două înregistrări, având concerte solo bazate în mare parte pe improvizație și folosind un set de tobe din patru piese, fără percuție.

În 2013, Ari a câștigat prestigiosul premiu BMW Welt (World) în Munich, competiție internațională pentru cea mai bună trupă condusă de un toboșar. În calitate de profesor, Ari predă în mediul privat, la Universitatea din New York și New School for Social Research, în New York. De asemenea, susține prelegeri la școli de muzică și universități din întreaga lume și contribuie în mod constant la rubrica educațională din revista Modern Drummer.

Johannes Weidenmueller a colaborat cu o lungă listă de nume sonore din lumea jazz-ului din momentul stabilirii sale în New York City în urmă cu 20 de ani. A fost membru al Hank Jones Trio, Ray Barretto’s New World Spirit, al cvintetului Carl Allen-Vincent Herring, al cvartetului John Abercrombi, al Joe Lovano Trio sau Kenny Werner Trio. Alte colaborări au fost cu Brad Mehldau, George Benson, John Scofield, Dewey Redman, Randy Brecker, Kenny Wheeler, Toots Thielemans, Wynton Marsalis, Joshua Redman, Gary Bartz, Jonny Coles, Clifford Jordan, Joe Chambers, și mulți alții.

Sunetul său cald și plin, modul în care stăpânește timpul, flexibilitatea și deschiderea l-au  transformat într-unul din cei mai căutați basiști într-o varietate de proiecte muzicale. În plus față de cele peste 200 de concerte pe care le susține anual, Johannes este autor și profesor, din 1997 la facultatea New School – programul de jazz și muzică contemporană – și susține ateliere la instituții de renume.

A primit numeroase premii și granturi, inclusiv titlul de Artistul de jazz european al anului în 1993 și 1996, premiul de jazz Hennessey în 1996 și granturi de la Arts International și New School.