Evenimente : Concerte

TEODORA ENACHE

TEODORA ENACHE SI BENNY RIETVELD QUINTET, miercuri, 22 iunie 2016, de la ora 21:00, la Tribute Club.

Pe 22 iunie, Teodora Enache si Benny Rietveld Quintet vor putea fi urmariti live intr-un concert de exceptie ce se va desfasura in club Tribute. Show-ul anunta lansarea celui mai nou album al artistei – Transfiguration – produs de Benny Rietveld (basistul si directorul muzical al trupei Santana) si inregistrat impreuna cu muzicienii americani care compun Benny Rietveld Quintet si doi invitati.

Transfiguration reprezintă rodul unui proiect jazz de excepţie lansat în România, în septembrie 2014, de Teodora Enache și Benny Rietveld.

Albumul a fost înregistrat în februarie 2015, în studiourile Audio Mix House din Las Vegas (SUA), cu aportul fostei secţii ritmice Santana – Benny Rietveld (bas) și Pepe Jimenez (tobe), alături de care s-au aflat Manu Koch (claviaturi, BR Quintet), Allen Won (saxofon, BR Quintet), Ren Martin-Doike (viola, BR Quintet), Ramon Yslas (percutie, BR Quintet) și Fred Schreuders (chitara) si a fost revizuit în celebrele Abbey Road Studios din Londra, în iulie 2015.

Produsul muzical inclus pe album beneficiază de vasta experienţă a lui Benny Rietveld, atât ca instrumentist, cât și ca producător, aranjor și inginer de mixaj si cuprinde lucrări diverse – standarde de jazz, muzică tradiţională românească și evreiască, dar și creaţii originale.

Concertul de la Bucuresti face parte din turneul Transfiguration – produs de Asociatia Fapte, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Teodora Enache este cotată drept una dintre vocalistele din prima ligă a jazz-ului românesc, cu o carieră de peste 20 ani. A colaborat cu numeroşi muzicieni internaţionali: Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Ricardo Scala, Theodosii Spassov, David Brubeck sau Burton Greene. Detine Premiul de Excelenţă pentru cea mai importantă contribuţie internaţională a unui muzician român de jazz, acordat de Societatea Română de Radiodifuziune. 2013 (an pe care l-a încheiat cu un spectaculos turneu alături de Stanley Jordan, în Germania şi România) i-a adus întâlnirea cu Benny Rietveld, care avea sa pună bazele prezentei colaborări.

Benny Rietveld este unul dintre cei mai prolifici basişti moderni ai culturii muzicale internaţionale, posesor al unei impresionante cărţi de vizită. De 9 ori laureat al Premiilor Grammy, ca basist, autor de muzică de film şi producător muzical, în prezent este basist şi director muzical al lui Carlos Santana. A concertat şi înregistrat împreuna cu Miles Davis, Sheila E., John Lee Hooker, Bonnie Hayes, Ray Obiedo, şi multi alţii.

In perioada de presale (care dureaza pana la 15 iunie, inclusiv), preturile biletelor sunt cuprinse intre 48 si 85 lei (in functie de locul ales), iar in perioada dintre 16-22 iunie, preturile vor fi cuprinse intre 58 si 95 lei.