Second Meeting / Decebal Bădilă – Petrică Andrei – Vlad Popescu- Bucharest Jazz Festival, vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 20:00, in Piata George Enescu.
Decebal Bădilă – chitară bass;
Petrică Andrei – pian;
Vlad Popescu – tobe.
Decebal Bădilă s-a format ca muzician sub influența fratelui său mai mare, regretatul contrabass-ist virtuoz și profesor de renume internațional Ovidiu Bădilă. Din 1984 a adoptat chitara bass; s-a perfecționat în scurt timp, definindu-şi o manieră proprie de interpretare, iar în 1986, topurile de jazz îl desemnau deja drept cel mai bun instrumentist la contrabass acustic și bass electric din România. Din 1990, s-a stabilit în Germania, ca student la Colegiul de Muzică din Köln, pe care l-a absolvit cu titlul „Master Degree with honour”. L-a cunoscut pe virtuozul pianist Eugen Ciceu – Cicero în Germania, iar în 1994 a colaborat pentru prima oară cu el, în cadrul unui concert susținut de pianist la București. Cariera sa, atât ca muzician de studio, cât și ca performer live, a însumat un număr mare de participări la înregistrări, concerte, emisiuni TV și festivaluri de jazz, majoritatea în România, dar și în Europa, Asia și America Latină. Discografia proprie cuprinde până în prezent două albume de autor: „Nothing But Bass” (1995) și „Archibald’s Dance” (2001), CD de bass solo. La acestea se adaugă recentul album „Joy Of Live” înregistrat împreună cu Petrică Andrei și Vlad Popescu. Din 1997, Decebal Bădilă este membru al Big band-ului „SWR” din Stuttgart.
Petrică Andrei a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, secția „Compoziție Jazz și Muzică Ușoară”, sub îndrumarea profesorului Anton Șuteu, cariera sa în jazz fiind puternic influențată de Marius Popp. A debutat la 18 ani în trio cu bassistul Cătălin Rotaru şi bateristul Dan Teodorescu, la Festivalul de Jazz „Sibiu ’93”, unde a obținut primul său premiu. În luna noiembrie a aceluiași an, i s-a acordat Premiul al III-lea la Concursul pentru pianiști de jazz de la Vilnius, Lituania. În 1998, a fost finalist al celei mai dificile competiții pianistice europene din domeniul jazzului: Concursul „Martial Solal” de la Paris. În 2000, ca membru al ansamblului „Junior Cromatic Big band” dirijat de Marin Petrache Pechea, a luat parte la un turneu în Elveția și a apărut – inclusiv cu trio-ul propriu, pe lângă prezența în big band – la Expoziția Mondială de la Hanovra. Improvizator plin de inventivitate, a fost apreciat ca protagonist în sute de recitaluri susținute pe scene autohtone și peste hotare, la Viena, Hanovra, Berlin, Lisabona, Barcelona, Bruxelles, Paris etc.
Experiența interpretativă a bateristului Vlad Popescu s-a conturat încă din 1992, când a început colaborarea cu Big Band-ul Radio, neîntreruptă până în 2011. A devenit în 1996 percuționist secund al Filarmonicii „George Enescu”. Primele concerte peste hotare la care a luat parte ca baterist și percuționist au avut loc în 1997, în Italia, Spania și Germania. A evoluat în toate edițiile de până acum (2000-2005) ale Festivalului Internațional de Jazz de la București, fie alături de muzicieni români și străini notabili (în 2002 cu pianistul italian Guido Manusardi, în 2003 cu grupul trompetistului francez Michel Marre și cu grupul „East Village”, în 2004 împreună cu Decebal Bădilă, colaborare reeditată în 2005, când din grup a făcut parte şi virtuozul chitarist brazilian Marcinho Eiras), fie ca lider de proiect, la ediția 2004. A fost solicitat în mai multe rânduri, pentru contribuții live, de profesorul și dirijorul american Tom Smith. Actualmente, este coordonatorul proiectului Stagiunea de Jazz derulat în parteneriat cu Teatrul ACT și având ca producător Societatea Română de Radiodifuziune. Din 2003 până în prezent activează ca Asist. Dr. în cadrul Universității Naționale de Muzică București, departamentul de jazz/ muzică ușoară.