Evenimente : Concerte

Jazzy birds – Concert de lansare

Jazzy birds
Jazzybirds s-a înființat în toamna 2011.
Primul cover jazzy dupa un hit rock alternativ (Basket Case de la Green Day, 1994), a ajuns in playlistul mai multor radiouri (printre care si Radio Guerrilla). Participarea trupei la emisiunea Guerrillive la începutul anului 2013 a adus cu ea si invitatii la diverse festivaluri de gen (Green Hours International Jazz Festival, Festivalul Dilema Veche din Alba Iulia, G Feszt la Odorheiu Secuiesc, Jazz In The Park la Cluj, etc).
Muzicienii din componență sunt profesioniști angajați la Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca.

Yolanda Covacinschi este solista Operei Maghiare din Cluj;
Dominic Csergo a fost baterist timp de peste 10 ani la Kumm și colaborează cu Urma de la înființare până în prezent.
Anul 2014 este anul premierelor pentru Jazzybirds: prima colaborare cu Teatrul Maghiar de Stat din Cluj (în interpretarea coloanei sonore al spectacolului Leda, in regia croatului Robert Raponja) cat si primele concerte in strainatate (la Hvar/Croatia).
In această săptămână se lansează și albumul de debut al grupului, promovat și distribuit de casa de discuri Soft Records.

Invitati speciali la concertul de joi seara sunt Sebastian Burneci – trompeta(un muzician deosebit,cunoscut pentru colaborarile sale cu Iordache, Balako, Bucharest Jazz Orchestra,Urma,Cobzality etc
Felix Moldovan-percutie (un prieten drag si un percutionist versat,cunoscut de la Academia de muzica Gheorghe Dima pana la cluburile din Ibiza Totodata un vechi "tovaras de drum" a lui Domi in Talking Drums si Urma
Felix nu vine singur ci cu trupa "pastorita" de el:Barbarossa Samba Group.
Se anunta o seara frumoasa!