Evenimente : Concerte

Guilhem Desq „Ambient Folklore”

Guilhem Desq „Ambient Folklore”, sambata, 25 noiembrie 2017, de la ora 20:30, la Clubul Taranului.

Concert hurdy gurdy de folclor ambiental cu Guilhem Desq la Clubul Taranului din Bucuresti pe 25 noiembrie

Un eveniment inedit pentru toti fanii muzicii care rezoneaza cu sunetele de origine medievala va avea loc in aceasta toamna. Compozitorul si virtousul instrumentist Guilhelm Desq, de origine franceza, va sustine un concert live in Clubul Taranului pe data de 25 noiembrie de la ora 21.00 (open doors 20.30)

Instrumentul Hurdy-Gurdy (Drehleier in germana, Vielle a roué in franceza, viela cu roata in romana) este atestat pentru rima data in secolul XII. Guilhem Desq va canta la o varianta unica, mai exact un hurdy gurdy electric, descris de Societatea intrumentelor rare si stranii drept un “cranked synthesizer of the Renaissance”.

Desq este un trubadur urban contemporan, ce calatoreste prin toata Franta si pe la multiple festivaluri, incantand publicul cu melodiile sale unice. Canta solo sau impreuna cu trupa sa, Arcane Alchemists, iar din dorinta sa pentru experimente muzicale au rezultat multiple colaborari cu artisti din diverse genuri. Sunetul sau unic poate fi regasit de asemenea si in cateva soundtrack-uri de film.

Compozitiile lui Desq sunt comparate cu muzica levantina amestecata cu punk contemporan. Cateva dintre compozitii vor fi incluse pe primul sau album solo, ce urmeaza sa fie lansat in toamna lui 2017.

Guilhem Desq se inspira din traditia hurdy gurdy autentica, cat si din muzica contemporana, iar rezultatul este o improvizatie magica, care conduce publicul intr-un univers necunoscut, unde locurile, timpul si emotiile sunt amestecate pentru a forma un nou cadru musical indraznet.

In seara zilei de 25 noiembrie, incepand cu ora 21:00, Desq ne-a invitat sa experimentam aceasta emotie la Clubul Taranului si sa pornim intr-o calatorie in alta dimensiune cu cateva rotatii ale manivelei instrumentului sau unic.