Evenimente : Concerte

God Is An Astronaut @ Fabrica

God Is An Astronaut @ Fabrica – Sambata, 12 aprilie 2014, de la ora 22.00

God Is an Astronaut a fost infiintata de fratii Kinsella, Niels (bas) si Torsten (chitara), acum 12 ani, in prezent cei doi avandu-i alaturi pe Jamie Dean (clape/sintetizatoare), Lloyd Hanney (tobe) (Stephen Whelan in turnee) si Gazz Carr (chitara). Irlandezii au debutat in anul 2002, lansand albumul The End of the Beginning sub propriul label “Revive Records”, decizie ce le-a permis sa detina integral controlul creativ asupra materialului discografic.
The End of the Beginning a fost urmat de alte 5 albume de studio – All Is Violent, All Is Bright (2005), A Moment of Stillness (2006), Far from Refuge (2007), God Is an Astronaut (2008), Age of the Fifth Sun (2010) – ce au consolidat pozitia grupului in clasamentul celor mai bune trupe de rock instrumental din lume. Fiecare album a fost construit ca un “instantaneu sonic” al personalitatii grupului la momentul inregistrarii acestuia, muzica lor combinand cu succes diferite influente, de la krautrock a la Tangerine Dream, pana la post-rock si chiar space rock-ul facut celebru de Pink Floyd. Cea mai recenta aparitie discografica God Is an Astronaut, Origins (2013), este considerat cea mai fidela captura a creativitatii si maturitatii muzicale ale trupei pana la acest moment.

Dincolo de munca de studio, irlandezii au devenit cunoscuti totodata si prin reprezentatiile live, in care muzica este completata de proiectii vizuale provocatoare si intense. Show-urile lor au atras atat atentia criticilor muzicali, cat si a fanilor, care au contribuit la raspandirea interesului pentru trupa si formarea unui public loial in toata lumea. De-a lungul carierei, God Is an Astronaut si-a trecut in CV turnee sold-out in Europa, aparitia in cadrul faimosului festival showcase Eurosonic, titlul de cea mai buna trupa instrumentala (conform revistei Maxim), dar si o “gaura“ de 20.000 USD in urma primului lor turneu din USA, cand intregul echipament le-a fost furat dupa ultimul show.

Show-ul God is An Astronaut va fi deschis de Litera 1, un proiect experimental autohton de electronic rock, aparut în 2013, odata cu albumul "Litera 1". In muzica trupei, cei doi membri – Zareh Arachelian si Alex Dragomir – prezinta o calatorie muzical-artistica ce are drept scop explorarea 1-lui, a principiului suprem, prin care toate apar si dispar in cerc: "Litera 1 este un semn si un sens universal".