Evenimente : Concerte

E.M.I.L – lansare album I M E N S

Lansarea, pe 6 iunie:
Albumul I M E N S al trupei E.M.I.L., distribuit de Universal Music Romania

I M E N S, cel de-al patrulea album al trupei de punk-rock E.M.I.L., este distribuit de Universal Music Romania si a fost produs de Marius Costache – Studio 148. Discul va fi lansat in data de 6 iunie, la Colectiv.

Pretul biletului va fi de 25 de lei (presale, incepand de azi, disponibil aici:http://smarturl.it/bilete-EMIL-imens), respectiv 30 de lei, la Colectiv, in seara evenimentului.

Sub umbrela unei mari case de discuri

Vlad Buşca, reprezentantul Universal Music Romania, spune despre colaborarea cu E.M.I.L.: “Fara a ne propune acest lucru neaparat, s-a intamplat ca, in ultimul an, Universal Music Romania sa colaboreze cu multe formaţii din sfera rock şi metal underground. in sensul in care underground-ul ar fi opusul mainstream-ului. in ordine cronologica, sub acoperişul Universal s-au lansat albumele celor de la Aura, Up To Eleven, 9.7 Richter, RoadkillSoda, Breathelast, Aeon Blank sau Kempes. Albume foarte bine primite de public dar şi de critici. Ne bucuram sa ajutam formaţii – cele pe care noi le apreciem – sa faca pasul de la statutul de independenţi şi DYI, la cel de formaţie care beneficiaza de ajutorul unei case de discuri importante, fara a ingradi in vreun fel exprimarea artistica.”

Vlad Buşca este de parere ca artiştii trebuie sa faca in continuare ceea ce ştiu ei cel mai bine, adica muzica. in timp ce casa de discuri ii ajuta cu restul de activitaţi necesare, totuşi, intr-o industrie muzicala mereu in schimbare. Activitaţi cum ar fi: promovarea şi distribuţia albumelor in format fizic şi digital catre retailer-ii clasici (Cartureşti, Media Galaxy şi alte magazine de specialitate), catre magazinele online (Getmusic.ro, eMag.ro) sau la nivel internaţional, catre platformele digitale de download (iTunes, Amazon, Google) sau streaming (Deezer, Zonga, Google, Tidal, Spotify, Youtube).

E.M.I.L. – maşina de hit-uri

“Acestea fiind spuse, şi pentru ca acum este vorba despre E.M.I.L., ni s-a parut natural şi firesc sa fim interesaţi de o colaborare cu aceşti baieţi, pe care se intampla sa ii cunoaştem de multa vreme, atat la nivel profesional cat şi personal”, continua Vlad Buşca, de la Universal Music Romania. “Daca mai era nevoie, audiţia albumului I M E N S ne-a confirmat inca o data ca E.M.I.L. ramane aceeaşi maşina de hit-uri şi refrene, cu o atitudine şi o energie ce fac o formaţie sa se evidenţieze foarte clar in scena actuala. Dar suntem siguri ca acest nou album al trupei va avea un impact major asupra fanilor vechi sau noi ai genului şi va ramane in cartea de istorie a punk-rock-ului romanesc.”

Producatorul noului album ii stie pe E.M.I.L. de pe vremea AtomicTV

Albumul I M E N S a fost produs de Marius Costache – Studio 148. Acesta este cunoscut pentru munca sa alaturi de trupe precum Coma, Lake Of Tears, Ministry of Wolves, White Walls, Breathelast, Travka sau Lucia.

“ii stiu pe E.M.I.L. inca de pe vremea Copacilor infloriti, ce rula non-stop pe AtomicTV la un moment dat si sincer am cam pierdut legatura cu ei de-atunci, desi piesa imi placea la momentul respectiv”, işi aminteşte Marius Costache. “M-au gasit in 2015 cu dorinta de a face un album modern si actual, cu un sound mai greu si definit, dar care sa pastreze si din elementele deja clasice E.M.I.L.”.

Producatorul spune ca s-a lucrat mult in studio. S-a incercat gasirea unor sunete si texturi diferite pentru fiecare piesa in parte, precum si crearea de stari si de momente speciale. Toate acestea, coroborate cu pastrarea unui numitor comun punk-rock.

“Cred ca a fost o surpriza placuta de ambele parti sa descoperim ca ne intersectam pe alocuri si la gusturi muzicale sau viziune asupra muzicii”, continua Marius Costache. “Iar I M E N S reprezinta un efort comun si constient de a crea un album matur in urma caruia am ramas si cu noi prieteni. Ma bucur ca au avut incredere totala in mine si m-au lasat sa imi fac de cap pe alocuri cu momente care nu se gaseau pana acum in muzica lor. Sper ca fanii lor sa asculte albumul cu mintea deschisa.”

E.M.I.L. – living the good life provided by punk

infiinţata in anul 2000, E.M.I.L. este una dintre cele mai longevive şi mai cunoscute trupe de punk-rock din Romania. Formatia a urcat pe scenele tuturor festivalurilor importante din ţara: B’ESTFEST (Bucureşti), Stufstock (Vama Veche), Tuborg live (Costineşti), TopT (Buzau) şi altele. in 2007, E.M.I.L. au concertat in deschiderea concertului legendarei trupe americane de punk-rock NOFX.

Albumele lansate de trupa E.M.I.L. sunt: Cocktail Verde – martie 2003, Rom, Fum şi Vanilie – noiembrie 2005 si Ştiu, ţi se pare absurd… – iulie 2009.

I M E N S, cel de-al patrulea disc al formatiei, va fi lansat pe 6 iunie printr-un concert in Club Colectiv (str. Tabacarilor nr. 7). Mai multe amanunte despre acest eveniment, pe pagina de Facebook.

Bucuresti, 13 mai 2015

Contact E.M.I.L.:
https://www.facebook.com/EMILtrupa
www.umusic.ro/EMIL
Anca Romanescu | PR | 0732 144 570 | 0745 10 20 24 | [email protected]

Contact Universal Music Romania:
[email protected]
www.facebook.com/umusicro
www.umusic.ro