Evenimente : Concerte

Balanescu Quartet prezinta spectacolul Maria T

La 10 ani de la lansarea în 2005 a albumului emblematic „Maria T”, Bălănescu Quartet revin la București pentru a prezenta ineditul proiect clasic/fusion la ceas aniversar joi, pe 28 mai, ora 20.00, la Fratelli Studios, strada Glodeni 1-3.

Urmând a sosi la București în formulă extinsă, alături de percuționistul Steve Arguelles și artistul vizual Klaus Obermaier, cvartetul londonez condus de violonistul Alexander Bălănescu pregătește un spectacol audio/video complet, o călătorie unică în enigmaticul dar atât de familiarul univers al Mariei Tănase.

Lansat în anul 2005, „Maria T” a fost pentru Alexander Bălănescu rodul unei încercări de apropiere față de rădăcinile sale muzicale. Plecat de tânăr să studieze muzica la Ierusalim, Londra și New York, Bălănescu – autocaracterizându-se ca un „străin perpetuu” – a încercat dintotdeauna să se re-conecteze la patrimoniul cultural al țării noastre.

Bălănescu Quartet – Turning Wheels (Maria T, live)

„Intenția mea nu a fost să fac transcrieri sau adaptări ale materialului popular, ci să dezvolt un nou limbaj personal prin prisma propriei mele experiențe muzicale – încercând să nu trădez nicicum spiritul materialului-sursă”, explică Bălănescu despre proiect. „Există un fel de întâlnire, un pod peste timp și peste diferențele culturale dintre lumea noastră și cea a Mariei Tănase. De aceea în unele locuri folosim înregistrări cu vocea ei peste muzica noastră live; ideea că ne putem cumva întâlni acum cu ajutorul tehnologiei mi se pare încântătoare”, continuă artistul.

Concertul Maria T de pe 28 mai marchează, de asemenea, și re-editarea albumului la casa de discuri Universal Music România, alături de alte trei albume din catalogul Bălănescu Quartet – Possessed (1992), Luminitza (1994) și soundtrack-ul Angels & Insects (1995).

Biletele la concert sunt disponibile in reteaua Eventim, au pretul de 65 lei cele regular si 120 lei cele VIP. Cei care cumpara bilete VIP vor primi gratuit albumul Maria T la concert, in seara evenimentului.
Atentie! Biletele VIP sunt in numar limitat.
Bilete: http://smarturl.it/MariaT.bilete