Evenimente : Concerte

Aura Noir

Aura Noir, sambata, 28 mai 2016, concert in Fabrica Club.

Super-grupul norvegian, Aura Noir revine în Bucureşti pe data de 28 mai, cu un concert în Club Fabrica. Black-thrash-erii au mai vizitat România în urmă cu doi ani şi jumătate, ca headliners ai festivalului November To Dismember, unde au prezentat un show memorabil.

 Autoproclamată ca „the ugliest band in the world,” trupa Aura Noir a fost înființată în urmă cu aproximativ 23 de ani de Aggressor (Virus, ex-Ved Buens Ende) şi Apollyon (Lamented Souls, ex-Immortal, ex- Dødheimsgard). Din 1996, Blasphemer (Twilight of the Gods, ex-Mayhem) este chitaristul formației Aura Noir, iar formula actuală este completată de toboşarul Tank (Obliteration, Spectral Haze), care a venit în trupă în 2011. Aura Noir este primul grup care a semnat cu Tyrant Syndicate Productions, casa de discuri înființată de Fenriz. După controversatul accident suferit de Aggressor în 2005, care până atunci era toboşar, trupa Aura Noir a avut o pauză în activitatea live, iar de când a revenit pe scenă, concertele s-au rărit în număr. Din 2011, Aggressor a devenit vocal în Aura Noir, iar de-atunci, fiecare show susținut de această trupă este considerat un regal al fanilor black-thrash metal.

Bloodway deschide concertul Aura Noir din Bucureşti

Grupul bucureştean Bloodway va deschide concertul Aura Noir din data de 28 mai. Astfel, formația care a combinat black, doom şi heavy metal într-un sunet a cărui particularitate se poate înscrie în zona avant-garde, va urca pe o scenă din Bucureşti după o pauză de opt luni. Ultimul show Bloodway din capitală s-a întâmplat tot la Fabrica, acolo unde îi vom revedea alături de Aura Noir. Tot în luna mai, trupa împlineşte trei ani de la înființare, un interval de timp în care a scos două materiale de studio, ambele înregistrate, mixate şi master-izate de Marius Costache. La începutul anului 2014, Bloodway lansa EP-ul de debut, „Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon”, un material care a primit destule critici pozitive, fiind cotat cu nota 8 din 10 de Hard Rock sau cu 4 din 6 de Zero Tolerance. Anul următor a apărut şi primul full-length, „Mapping the Moment with the Logic of Dreams”, album despre care Metal Temple scria că nu este recomandat celor „slabi de inimă” şi că „trezeşte sufletul şi mintea”.

În aceşti trei ani, trupa Bloodway a cântat în oraşe precum Bucureşti sau Braşov, a făcut un turneu cu nemții de la Valborg şi cu ungurii de la Perihelion, care a inclus mai multe oraşe din țară şi a fost invitată la majoritatea festivalurilor de gen de-aici, cum ar fi November to Dismember, Rockstadt Extreme Fest, Metalhead Meeting, sau Rockomotiva Fest. În ceea ce priveşte ultimul festival menționat, Bloodway a colaborat cu Rune Eriksen, adică Blasphemer, chitaristul de la Aura Noir, care venise să cânte cu Twilight of the Gods la evenimentul din Craiova, în 2015. Blasphemer a urcat pe scenă alături de Bloodway pentru un featuring la piesa „Free Ends”.

Numărul biletelor este limitat la 300, iar prețul unuia este de 60 de lei în presale şi 80 de lei în ziua concertului..

Un eveniment realizat cu suportul Green Sound Team.