Evenimente : Concerte

AG Weinberger este GRINGO DE ROMANIA

Teatrul Excelsior vă aşteaptă vineri 4 aprilie, la orele 19:30, la CONCERT.
Concertul GRINGO DE ROMÂNIA reprezintă o selecţie din cele mai frumoase piese muzicale crossover, spuse cu tandreţe, cu pasiune si cu emoţie.
Un concert recital în care gândurile artistului îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ’20, ’30 şi până azi. Sunt piese care poate îţi trezesc amintiri şi nostalgii, altele, ţi-au clădit edificiul emoţional pe care stai astăzi.
AG Weinberger nu oboseste să îşi pună şi să îţi pună cele mai incomode intrebări până într-acolo unde ating textura firească a miezului existenţei noastre.
GRINGO DE ROMANIA sau câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Altantic până la Pacific.

Vino să-l vezi pe AG Weinberger, un autentic GRINGO DE ROMÂNIA la Teatrul Excelsior, vineri 4 aprilie, ora 19:30, Str. Academiei nr. 28, rezervări

Portret AG Weinberger – The Transylvanian Guitar Man

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind ‘întaiul misionar al muzicii Blues’, fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

În noiembrie 2003, AGWeinberger s-a întors acasa învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.
Nashville Calling, întîiul album american semnat AGWeinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN.

În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii.
In 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii ‘Acadeaua – cea mai dulce emisiune’, difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2
Tot în 2011 a fost decorat cu ‘Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler’, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Discografie
– În 1996, AGWeinberger lansează primul album de Blues din România "Good Morning, Mr. Blues".
– În 1997 lansează cel de-al doilea album, "Standard Weinberger". Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ’97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.
– În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.
– În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA
– In 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”
Muzică de teatru
O altă activitate de excepţie a lui AGWeinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica de scenǎ pentru 17 producţii de teatru
Citate din SUA
“Un chitarist foarte bun, dinamic.” – B. B. King
“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.” – Revista “Big City Blues Magazine”, Detroit
“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.” – Cotidianul “Las Vegas Review Journal”
“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman.” – Son Seals
“Un chitarist excelent şi charismatic.” – Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas
“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune.” – Cotidianul “The Jonesboro Sun”
“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cîntată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.” – Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records
“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.” – Saptaminalul national american de divertisment “Call Back Magazine”