Evenimente : Altele

Seara turcească – Tea&Coffee Festival

Seara turcească – Tea&Coffee Festival, vineri, 28 octombrie 2016, de la ora 19:00, la Clubul Taranului.

Pentru că Seara Turcească de la Tea&Coffee Festival e deja una cu istorie, în 2016 o facem mai mare și mai zgomotoasă și ne găzduiește cel mai tradițional și în același timp cel mai cu tradiție spațiu multicultural din oraș, Clubul Țăranului.

Ei ne pregătesc special în meniul acestei seri savuroasa cafea turcească la ibric, în care citește negurile trecutului, întrebările prezentului și provocările viitorului Poliana R.

Cu Centrul Cultural Yunus Emre Enstitüsü – Bucureşti Türk Kültür Merkeziînvățăm să desenăm forme fantastice în apă iar de la atelier nu rămâneți doar cu amintirea, ci vă luați și opera acasă.

Avem și colț de designer cu trei designeri de accesorii de inspirație orientală iar Mona de la Utopic by Mona Vulpoiu vă transformă în cadâne cu inelele ei statament, de probat, de adorat și ne-mai dat jos. Și se mai anunță în curând doi meșteri mari.

Pentru cei care vor să își intre pe de-a întregul în rolurile de sultan și sultană, avem și photo corner cu costume tradiționale, să vă puteți imortaliza într-o ipostază cu totul memorabilă.

La orele 21:00 trecute fix ne unduim ca valurile Bosforului pe Balkan Taksim, proiect muzical creat în jurul lui Sașa-Liviu Stoianovici și Călin Torsan ce își trage seva din ‪folclorul balcanic‬, dar și din muzica tradițională rurală din Anatolia.

Despre ce ne va gâdila plăcut urechile: „Piesele din Serbia, Macedonia, Turcia, instrumentele de suflat și percuția imprimă fiecărui concert o atmosferă de nuntă suprarealistă. Intervenții solistice la saz electric distorsionat rochistic, lungi cît o zi de post, hore cu ecou, arome sonore ale unor localuri îndepărtate, pline de praful tulburat de Meram Express.”

Și să nu vă imaginați că veți pleca devreme căci Sașa ne aduce după concert piese pop-rock turcești, hituri ale anilor ’60 și ’70, peste care se așează melodii de dans străpunse din cînd în cînd de bucăți de folclor și muzică clasică otomană, pentru un afterparty care să se audă până în Stambul.

Prețul unui bilet este de 35 de lei iar biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro

Nu sunt locuri la mese căci plănuim să dansăm, deci nu se fac rezervări.

Parteneri: Centrul Cultural Turc Yunus Emre, Clubul Țăranului, Utopic by Mona Vulpoiu, Poliana R.