De Citit : Știri

The MOOoD si AB4, noi confirmari la B’ESTFEST

| 01 aprilie

Iepurasul vine mai devreme pentru fanii B’ESTFEST: inca doua nume au confirmat participarea la eveniment – The MOOoD si AB4.

The MOOoD
Trupa bucuresteana The MOOoD a devenit una dintre cele mai apreciate nume ale curentului brit-indie rock autohton, devenind tot mai vizibila si dincolo de hotarele tarii! Dupa ce anul trecut s-au aflat pentru prima data la B’ESTFEST si doar cateva zile mai tarziu au cantat in deschiderea concertului Lenny Kravitz din Bucuresti, in fata a peste 16 mii de oameni, la inceputul lui 2009 The MOOoD si-a facut debutul la nivel international, in cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri europene dedicat descoperirii si promovarii tinerilor artisti – Eurosonic Festival. Vara aceasta, cei patru membrii ai trupei – Marius Moise (voce), Bogdan Spirea (tobe, voce secundara), Mircea Voloh (chitara, voce secundara) si Horia Stere (chitara bass) – vor reveni la B’ESTFEST, unde vor concerta in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Looptroop Rockers si Gravity Co (4 iulie).
AB4
Soundgarden, Nirvana, Alice In Chains, Sonic Youth sau mai nou venitele Blink 182 si Limp Bizkit au contribuit involuntar la formarea si cladirea AB4, trupa debutand pe scena muzicala din Romania cu un sound foarte sobru si elaborat, inspirat din grunge, cross-over si rock alternativ. Membrii AB4 s-au reunit prima oara sub acest nume in primavara anului 2000, cand au inceput sa lucreze la cele 10 piese prezente pe albumul de debut, intitulat sugestiv ”Toxic”. In 2003 trupa a lansat cel de-al doilea album de studio, urmand ca in acelasi an sa treaca prin noi schimbari de componenta, in prezent fiind formata din: Doru Trascau (vocals, guitars, samples), Enrico D`Angelosante (guitars, samples), Antonio Bonansingo (bass) si Dorian Cazacu (drums). Dupa ce a fost declarat ”Best Romanian Act” la gala MTV Romanian Music Awards in 2003, AB 4 si-a continuat cariera cu numeroase concerte inclusiv un show pe scena ”Wan2Stage” la Sziget, in 2004, si unul in deschiderea concertului Placebo din Bucuresti, in 2006. In vara acestui an, AB4 va urca pe scena B’ESTFEST, alaturi de Orbital, Franz Fedinand, Klaxons si Alternosfera (pe 3 iulie).
Cei care inca nu au avut timp sa-si cumpere biletele la pret redus, mai au o sansa – pretul biletelor de o zi se va mentine la 110 lei pana de Pasti. Abia dupa data de 20 aprilie pretul biletelor se va majora la 130 de lei, asa cum a fost programat initial. Anul acesta B’ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie.
Biletele pentru “Ziua Zero” si biletele de o zi (110 lei pana pe 19 aprilie; 130 lei in perioada 20 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.