De Citit : Știri

Teatrul Act: Arta pe primul loc in criza financiara

| 02 aprilie

Teatrul Act a lansat, cu sprijinul unei cunoscute banci romanesti, un proiect care isi propune sustinerea si promovarea unor lucrari de valoare ale culturii romanesti, din diferite zone de expresie.
Raiffeisen Art Proiect prilejuieste punerea in scena a trei piese semnate de tanarul actor, scenarist si dramaturg Mimi Branescu. Acestea vor fi montate la Teatrul Act de trei regizori consacrati: Vlad Massaci, Claudiu Goga si Alexandru Dabija.
Primul spectacol din aceasta serie, care isi va avea premiera duminica, 5 aprilie, de la ora 19.00, poarta titlul Flori, Filme, Fete sau Baieti, si este regizat de Vlad Massaci. Va fi despre “Romanica”, a declarat celebrul regizor, chiar daca Mimi Branescu nu a fost de acord cu el: “Mie cuvantul acesta nu-mi spune nimic!”.
“Flori, fete, filme sau baieti este o piesa despre atatia dintre noi care confunda febra sexuala cu iubirea. E o privire ironica asupra adolescentei perpetue in care traieste omul de azi, care isi impinge varsta maturizarii undeva spre pensie. O abordare comica a cliseizarii existentei noastre de zi cu zi”, a adaugat Vlad Massaci.
”Toate textele mele de teatru sunt incercari, mai mult sau mai putin reusite. Sunt exercitii destinate in primul rand actorilor. Nu contin mesaje profunde si nici nu-si propun sa dezbata teme mari, universale. Din neputinta. Sunt inspirate din realitatea imediata si povestite sincer, cu onestitate”, a completat Mimi Branescu.
In piesa vor juca tinerii actori Sorin Poama, Mirela Oprisor, Andrei Mateiu si Simona Cuciurianu, scenografia fiind realizata de Dan Titza.
Cei care vor sa vada spectacolul, trebuie sa se cam grabeasca: Teatrul Act dispune doar de 120 de locuri si, de obicei, multi raman doar cu gandul de a vedea o piesa aici.
Pretul biletelor este de 20 lei (integral) si 15 lei redus, pentru elevi , studenti si pensionari. Biletele se pot rezerva prin telefon la numerele (+40) 21 310 31 03 sau (+40) 723 103 103 si pe e-mail la adresa [email protected]
Celelalte doua spectacole, Dumnezeu de a doua zi – in regia lui Claudiu Goga, si Acasa la tata – regizat de Alexandru Dabija, sunt programate pana in luna iunie a acestui an. “Daca totul merge bine, si nu are de ce sa nu fie asa pentru ca acum suntem sub aripa Raiffeisen, proiectul va fi dus la bun sfarsit. In plus, avem de gand ca in toamna sa mai punem in scena inca trei piese”, a declarat Marcel Iures, presedintele Teatrului Act.
Raiffeisen Art Proiect este o initiativa care a pornit de la convingerea ca implicarea in viata comunitatii este o datorie de onoare.
Foto: Alex Iures