De Citit : Știri

Narcotango, tango electronic la Bucuresti

| 16 iunie

Formatia argentiniana de tangou modern Narcotango va canta pentru prima data in Romania pe 23 iulie, la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul Lia Manoliu.
La concertul de la Bucuresti vor fi invitati si dansatorii Cecilia Piccinni si Alejandro "Lucho" Lucero.
Trupa a fost fondata de compozitorul si producatorul Carlos Libedinsky in 2000, cand – dupa o perioada in care experimentase genuri muzicale precum rock, pop, blues, muzica medievala si renascentista – a inceput sa ia lectii de tangou.
“Narcotango s-a nascut cand, la finalul unei zile de repetitii, cateva cupluri au continuat sa danseze, trupurile lor epuizate de atatea ore de dans refuzand sa se opreasca”, marturiseste el pe site-ul personal.
Noul gen muzical – electro-tango – a fost imbratisat ulterior si de alte formatii argentiniene precum Bajofondo Tango Club, Tanghetto, Ultratango sau Otros Aires.
Astazi, trupa nominalizata la Premiile Gardel din 2009 pentru cel mai bun album de tango electronic, ii are ca membri pe Carlos Libedinsky (compozitie, programare, bandoneon), Fernando del Castillo (tobe, percutie), Marcelo Toth (chitara si bass) si Mariano Castro (pian, keyboards samplers).