De Citit : Știri

McCarthy, autorul „No Country for Old Men”, premiat pentru intreaga opera literara

| 08 mai

Scriitorul Cormac McCarthy, autorul cartii No Country for Old Men (Nu exista tara pentru batrani, Humanitas) a fost distins cu prestigiosul premiul PEN/Saul Bellow, pentru contributiile aduse literaturii americane, anunta NewsIn.
McCarthy este detinatorul premiului Pulitzer din 2007, care i-a fost acordat pentru nuvela apocaliptica The Road (Drumul, in curs de aparitie la editura Humanitas) si al National Book Award, pentru All the Pretty Horses. Romanul The Road a fost premiat si cu premiul pentru fictiune James Tait Black Memorial 2008, cel mai vechi premiu literar din Marea Britanie, decernat de Universitatea din Edinburgh si transpus pe marile ecrane, cu Viggo Mortensen si Charlize Theron in distributie.
Romanul No Country for Old Men a fost ecranizat in 2007, in regia fratilor Joel si Ethan Coen, iar pelicula a fost distinsa cu patru Oscaruri, inclusiv pentru cel mai bun film. Cartea pune in scena o adevarata aventura texana, prin care McCarthy exploreaza temele vinovatiei, responsabilitatii si ambiguitatii morale.
Premiul PEN/Saul Bellow se acorda o data la doi ani si este sponsorizat de filantropul Evelyn Stefansson Nef.
Sursa: NewsIn
Foto: amazon.com