De Citit : Știri

Matei Visniec va deschide Festivalul Comediei Romanesti

| 05 mai

Dramaturgul Matei Visniec va deschide, in calitate de invitat special, cea de-a saptea editie a Festivalului Comediei Romanesti – FestCO 2009, pe 6 mai, potrivit NewsIn.
Incepand cu ora 17.30, Teatrului de Comedie va gazdui lansarea romanului Sindromul de panica in Orasul Luminilor, aparut la Editura Cartea Romaneasca, urmat de o sedinta de autografe cu dramaturgul.
Imediat dupa, in Sala Mare a Teatrului de Comedie, de la ora 18.00, va avea loc spectacolul Mansarda la Paris, de Matei Visniec, in regia lui Radu Afrim, spectacol care a primit Premiul Presei – Coup de coeur de la presse Avignon, la Festivalul Avignon le OFF de anul trecut.
“Ceea ce ma intereseaza nu este biografia lui Cioran. Cheia acestui spectacol este memoria care se descompune in firimituri. Ce a mai ramas din intelectualul care s-a facut cunoscut prin cinismul sau? Vreau sa demonstrez de fapt fragilitatea gandului omenesc. Aceasta noua lectura concretizeaza pur si simplu travaliul colectiv al actorilor si al regizorului intr-un univers ludic bazat pe improvizatie. Este un demers ofertant pentru ca echipa care a reunit actori luxemburghezi, francezi si romani a creat scene diverse care aduc spectacolului jucat in franceza abordari, metode si estetici multiple”, a declarat regizorul Radu Afrim.
Din distributia spectacolului fac parte actori din Luxemburg, Franta si Romania. Constantin Cojocaru, actor la Teatrul Odeon, va interpreta rolul lui Cioran. Spectacolul va fi jucat in limba franceza si va beneficia de supratitrare.
Sursa: NewsIn