De Citit : Știri

Lenti Chiriac: noutati Iron Maiden, Scorpions, Tons Of Metal, Duskmachine si Monster Magnet

| 08 noiembrie

Iron Maiden continua Final Frontier World Tour, Scorpions organizeaza ultimele concerte de adio, Tons Of Metal – va fi organizat anul viitor si va avea peste 40 de trupe importante din sfera metal, trupa Duskmachine va lansa cel de-al doilea album, iar chitaristul Ed Mundell a parasit grupul Monster Magnet.
Cele mai importante noutati din lumea rockului de la Lenti Chiriac…
IRON MAIDEN – live in 2011
Grupul britanic IRON MAIDEN va demara in februarie 2011 ultima parte a turneului Final Frontier World Tour. Britanicii se vor imbarca intr-o aeronava, avandu-l pe Bruce Dickinson capitan de nava, cu care vor parcurge peste 8000 de kilometri in intreaga lume.
Mai exact, show-urile vor fi date pe 5 continente, vor fi luate in calcul 13 tari si vor fi sustinute 29 de concerte in 26 de orase.

SCORPIONS la final
Trupa germana SCORPIONS planuieste o a doua parte a turneului de adio numit Farewell Tour, ce va marca despartirea nemtiilor de activitatea live, dar bateristul James Kottak, are in plan si editarea unui album solo, care este aproape gata. Discul va contine cel putin 10 piese, pe care James le va finisa in prima parte a anului viitor, iar pentru promovarea acestui disc, James planuieste si un turneu promotional.

70.000 Tons Of Metal Festival
Orasul german Krefeld va organiza anul viitor unul dintre cele mai importante festivaluri rock din lume. Acolo va avea loc 70.000 Tons Of Metal, festival ce va aduna la un loc peste 40 de formatii importante din sfera metal. Pana in acest moment au fost confirmate urmatoarele titulaturi:

Agent Steel
Amon Amarth
Blackguard
Blind Guardian
Cripper
Dark Tranquillity
Death Angel
Ensiferum
Epica
Exodus
Fear Factory
Finntroll
Forbidden
Gamma Ray
Iced Earth
Korpiklaani
Marduk
Moonspell
Nevermore
Obituary
Rage
Raven
Sabaton
Sanctuary
Saxon
Sodom
Sonata Arctica
Swashbuckle
Testament
Trouble
Týr
Uli Jon Roth
Unleashed
Witchburner

DUSKMACHINE la al doilea album
Dupa un prim disc editat in toamna lui 2005, grupul DUSKMACHINE, format din bateristul Randy Black (ex. Annihilator, actualmente la Primal Fear), chitaristul Nikolai Wurk si fostul bass-ist al trupei Annihilator, Russ Bergquist, a pregatit un al doilea material discografic, prevazut sa apara in vara lui 2011.
Noul album va beneficia de vocea lui Joe Comeau, pe care multi dintre voi il stiti din perioada in care a activat in Overkill si Annihilator.

MONSTER MAGNET fara ED MUNDELL
Chitaristul Ed Mundell a parasit grupul MONSTER MAGNET dupa ce a fost membru de baza 18 ani. Cu toate ca recent a editat cu Monster Magnet un bun disc numit “Mastermind”, Ed a decis sa paraseasca trupa, decizie pe care o avea in plan de cateva luni. Astfel, liderul Monster Magnet, Dave Wyndorf, a decis ca pentru turneul european ce este in prezent in desfasurare, sa apeleze la doi chitaristi, Phil Caivano si Garrett Sweeny.