De Citit : Știri

Kitty Cepraga este Brigitte Bardot in filmul Iubiri din trecut

| 14 septembrie

In noul film al lui Claude Lelouch – Iubiri din trecut, Cristina Cepraga calca pe urmele Laetitiei Casta, singura actrita care a mai intepretat rolul celebrei Brigitte Bardot in istoria cinematografiei.
Filmat in Romania in cinci saptamani, Iubiri din trecut reuseste sa cuprinda intr-un mod ingenios sase decenii de istorie europeana vazute prin ochii personajului principal feminin, Ilva, interpretata de actrita Audrey Dana. Inspirat din cartea lui Lelouch – Ces Annees la, Iubiri din trecut prezinta cu multa emotie povestea unei femei al carei curaj si atitudine contureaza perfect silueta eroinei moderne.
"Intotdeauna am fost un regizor care prefera sa-si urmeze vocea inimii”, a declarat maestrul. "In acest film am condensat toate sentimentele, pasiunile si obsesiile mele. Intr-un fel, este rezultatul celor 50 de ani de visuri si emotii”.
Iubiri din trecut a prins viata pe 8 iunie 2009 in Romania, filmarile fiind continuate apoi in orasul francez Beaune, localitate in care Claude Lelouch a infiintat o scoala de cinematografie. Povestea a fost construita in locatii celebre din centrul si imprejurimile capitalei: ArCuB, Tribunalul Bucuresti, Teatrul National, Casa Scriitorilor, Palatul Mogosoaia si pe strazile romantice din centrul istoric al Bucurestiului.
Din distributie fac parte vedete consacrate ca Anouk Aimee si Dominique Pinon, dar si actori la inceput de cariera, precum Audrey Dana, Samuel Labarthe, Laurent Couson, Giles Lemaire si Jacky Ido. Pe generic se regasesc si actori romani – Zoltan Butuc, Stefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu, Cristina Cepraga si Marie Beldiman.

Iubiri din trecut poate fi vizionat in premiera in Romania din 24 septembrie, in cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO si in reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacau).