De Citit : Știri

Jennifer Hudson va fi sotia lui Nelson Mandela

| 18 noiembrie

Dupa un premiu Oscar pentru rolul secundar din filmul Dreamgirls, Jennifer Hudson este din ce in ce mai cautata. Ea va intra in pielea fostei sotii a primului presedinte de culoare din lume, Nelson Mandela.
Hudson o va interpreta pe Winnie Mandela in drama biografica Winnie, care va intra in productie pe 30 mai 2010. Filmarile vor avea loc la Johannesburg, Cape Town, precum si pe insula Transkei si Robben, unde Nelson Mandela a petrecut 18 ani din cei 27 de inchisoare.
“Am fost total emotionata cand am citit scenariul. Winnie Mandela este o femeie complexa si extraordinara si ma simt onorata sa fiu actrita care o va interpreta. Aceasta este o parte importanta a istoriei si trebuie spusa”, a declarat Hudson.
In ciuda faptului ca Nelson Mandela, care va fi interpretat de Morgan Freeman, este o personalitate unanim apreciata pentru lupta sa anti-apartheid, nu acelasi lucru se poate spune despre fosta sa sotie, care este o figura controversata. Activista si luptatoare anti-apartheid la randul ei, aceasta si-a spijinit sotul si chiar a ajuns la inchisoare pentru el. Imaginea i-a fost complet distrusa dupa ce s-a asociat cu un bodyguard care a omorat un copil de 14 ani, banuit ca ar fi fost informator.
Noua productie va fi regizata de Darrell J. Roodt, un cunoscut cineast sud-african, care a realizat pelicula Yesterday, nominalizata la Oscar, la categoria cel mai bun film strain, in anul 2006. Scenariul a fost adaptat de Andre Pieterse, Roodt si Paul L. Johnson dupa biografia Winnie Mandela: A Life, scrisa de Anne Marie du Preez Bezdrob.
Jennifer Hudson a mai jucat in The Secret Life of Bees si Sex in the City. Ea si-a castigat popularitatea pentru prima data dupa ce a castigat la emisiunea American Idol.
Sursa: Variety, Empire Online.