De Citit : Știri

Incepe “Presedintele meu” – primul joc online de strategie inspirat de alegerile prezidentiale din Romania

| 17 septembrie

Realitatea.NET si Voxline Communication au lansat astazi „Presedintele meu” – un joc online de strategie, adresat celor care doresc sa-si testeze abilitatile de marketing politic sau, pur si simplu, sa se distreze cu ocazia alegerilor prezidentiale din aceasta toamna.

Prin proiectul PresedinteleMeu.ro incercam o abordare ceva mai relaxata a alegerilor prezidentiale si sunt convins ca vizitatorii REALITATEA.NET vor gasi acest experiment interesant. Jocul te prinde, mai ales ca tine cont de viata reala. De exemplu, e de urmarit daca in spatial virtual vom avea alt castigator decat cel din viata de zi cu zi. Ca directie generala, proiectul vine in linia strategica F5 de a incuraja si promova inovatia in domeniul digital, a declarat Dragos Stanca, managing director F5, Realitatea-Catavencu.

„Presedintele meu” evidentiaza capacitatea echipei Voxline de a lansa proiecte online complexe, dincolo de actiunile clasice regasite in campaniile de marketing obisnuite. Este un joc care se bazeaza pe comunitate si, credem noi, poate reprezenta o buna platforma pentru o serie advergames multiplayer, a spus Dan Virtopeanu, general manager Voxline Communication.

Traian Basescu, Sorin Oprescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu, Gigi Becali, Vadim Tudor, Miron Cozma, Hunor Kelemen si Nati Meir sunt personalitatile transformate in avatare de joc in toata regula.

Concurentii “Presedintele meu” pot alege unul din acestia pentru a-l propulsa printr-un sistem viral pe scaunul virtual de presedinte.

Utilizatorii au la dispozitie tactici de marketing politic simulate in-game, cum ar fi recrutarea de simpatizanti sau desfasurarea de campanii in mass media.

Participantii pot urca in ierarhie de la rangul de “simpatizant” la cel de “director de campanie”. Fiecare isi desfasoara activitatea intr-un singur judet, acumuland puncte pentru fiecare actiune derulata, care se cuantifica la punctajul candidatului pe care acesta il sustine. Candidatul care va aduna cele mai multe puncte intr-un judet este declarat castigator, in timp ce victoria alegerilor virtuale va apartine celui care a obtinut procentajul majoritar in cele mai multe judete.

Jocul se va incheia simultan cu finalizarea primului tur de scrutin, cand vor fi anuntate procentele obtinute de candidatii online si presedintele virtual.

„Presedintele Meu” intra in categoria Massive Multiplayer Online Role Playing Game si este conceput si produs de Radu Popovici si Dan Virtopeanu, aceeasi echipa care a lansat in 2000 jocul online multiplayer romanesc „Camera Comorii”.

Jocul, care va face parte din portalul REALITATEA.NET, poate fi accesat, atat de pe web, cat si de pe telefonul mobil, la adresa www .presedintelemeu.ro

REALITATEA.NET, portalul de stiri numarul 1 în Romania, este inclus in portofoliul F5, compania new media a grupului Realitatea-Catavencu, iar spatiile publicitare sunt administrate de regia de vanzari online, cross-media si proiecte neconventionale F5 X-Media.

Voxline Communication este o companie infiintata in 1998 cu capital francez, beneficiind chiar de la inceput de suport tehnic si know-how vest european in domeniul serviciilor de telecomunicatii cu valoare adaugata si a serviciior interactive.

In cei peste 10 ani de activitate pe piata romaneasca, Voxline a inregistrat numeroase premiere, dintre care putem mentiona: in 2002 a fost primul operator alternativ care a demarat servicii de telecomunicatii pe suport sms si voce in retelele mobile; in 2004 Voxline a dezvoltat aplicatia primei campanii de mobile marketing din Romania, pentru brandul Chipita; iar in 2005 devine primul operator de servicii cu valoare adaugata care obtine certificarea de calitate ISO 9001:2000 eliberata de catre TUV Thuringen.