De Citit : Știri

Filmul Pescuit Sportiv pescuieste premii

| 24 februarie

Inca un premiu se adauga in palmaresul filmului de debut al lui Adrian Sitaru, "Pescuit Sportiv".

Filmul a obtinut Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul International al Filmului de Dragoste de la Mons, editia a 25-a, desfasurat in perioada 13-20 februarie.

"Este primul premiu pe care-l iau pentru scenariu si ma onoreaza foarte tare. Nefiind scenarist la baza, imi da si mai multa incredere in mine. Chiar daca nu este un love story clasic, filmul vorbeste despre dragoste si ma bucur ca aceasta poveste a fost apreciata de un juriu international format din profesionisti", a declarat regizorul si scenaristul filmului, Adrian Sitaru.

Premiul a fost decernat de cea mai titrata actrita de origine romana a momentului, Anamaria Marinca, prezenta la festival in calitate de membru al juriului.

"Discutiile au fost animate, mai ales cu privire la ‘Pescuit sportiv’ sau ‘Picnic’, titlul sub care a fost prezentat in festival. Colegii mei s-au plans de cele 10 minute de ameteala, provocate de miscarile camerei de la inceputul filmului, dupa care si-au marturisit fascinatia pentru restul povestii. Cu siguranta a fost cel mai original si mai controversat film din competitie. E un film pe care mi-as dori sa-l mai vad si care ne-a surprins prin ingenuitate si naturalete. Am fost intrebata de nenumarate ori daca dialogurile au fost improvizate. Au jucat niste actori minunati care ne-au emotionat" a declarat actrita.

In Romania, "Pescuit Sportiv" poate fi vazut in cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex, The Light, Cinema Victoria-Cluj.