De Citit : Știri

European Jazz Orchestra concerteaza la Cluj-Napoca pe 3 mai

| 28 aprilie

„European Jazz Orchestra”, sub bagheta dirijorului Peter Herbolzheimer, va concerta in data de 3 mai la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, scrie NewsIn.
“Concertul face parte din turneul european intreprins in perioada 18 aprilie-7 mai 2009, organizat de Radio Romania Muzical, Uniunea Europeana de Radio si Swinging Europe. Intrarea este libera”, se arata intr-un comunicat de presa de marti al Academiei de Muzica Gheorghe Dima.

Peter Herbolzheimer s-a nascut in Romania de unde, in 1951, a emigrat catre Germania de vest. In 1953 s-a mutat in Statele Unite unde a lucrat drept chitarist. Reintors in Germania in 1957, a studiat trombonul la Conservatorul din Nuremberg si a evoluat ca membru a diferite trupe de jazz.

In 1969 si-a infiintat formatiuna de big band Rhythm Combination & Brass, care a executat si piese apropiate de stilul muzical jazzrock. Ulterior insa grupul s-a concentrat pe un repertoriu clasic pentru big band.

Din 1987 pana la finele anului 2006, Peter Herbolzheimer a condus si BuJazzO (Bundesjazzorchester), "orchestra federala de jazz" din Germania. In aceeasi perioada, Herbolzheimer a fost prim-presedinte al Federatiei Germane de Jazz: Union Deutscher Jazzmusiker (UDJ), cu sediul in Bonn.

European Jazz Orchestra este o formatie infiintata de fundatia Swinging Europe din Danemarca, ale carei turnee se deruleaza sub patronajul Uniunii Europene de Radio (EBU) – o organizatie ce reuneste posturile publice europene de radio.
Componenta formatiei se modifica in fiecare an, fiecare dintre cele 21 de tari afiliate EBU putand sa propuna cate un muzician ca membru. In acest an, din partea Radio Romania Muzical, a fost propus tanarul saxofonist Alexandru Simu.

sursa: NewsIn.