De Citit : Știri

Duffy triumfatoare la Brit Awards

| 19 februarie

Cantareata galeza Duffy a obtinut aseara premiul pentru cel mai bun album britanic, in cadrul editiei de anul acesta a Brit Awards, principalul eveniment al industriei muzicale britanice.
Duffy, artista de 24 de ani, a primit cu lacrimi in ochi trofeul pentru albumul sau "Rockferry", cel mai bine vandut album de debut in intreaga lume in 2008, care a primit deja un Grammy la Los Angeles la inceputul lunii.
Duffy a fost desemnata, de asemenea, cea mai buna cantareata britanica si revelatia anului in Marea Britanie.
"Rockferry" i-a adus, totodata, premiul pentru cel mai bun producator britanic al anului, lui Bernand Butler.
Distinsa cu premiul pentru cel mai bun album international pentru Only by the Night, trupa The Kings of Leon a obtinut si premiul pentru cea mai buna trupa internationala a anului.
La randul sau, Elbow a obtinut premiul pentru cea mai buna formatie britanica, invingand astfel Coldplay, care a avut patru nominalizari, insa nu apare pe lista castigatorilor.
Kanye West a fost desemnat cel mai bun interpret international, iar Katy Perry cea mai buna cantareata internationala, in timp ce Paul Weller a fost ales cel mai bun cantaret britanic, iar veteranii de la Iron Maiden au obtinut premiul pentru cel mai bun concert britanic.
Trupa pop Girls Aloud a obtinut premiul pentru cel mai bun single britanic, decernat de public, pentru "The Promise".
Florence & The Machine a obtinut premiul criticii, in timp ce formatia Pet Shop Boys a fost recompensata pentru intreaga cariera.