De Citit : Știri

CUANTUNE lanseaza primul single oficial – Stand up on your feet (We’re having a party)

| 20 ianuarie

Dupa ce au fost aplaudati de aproximativ 3000 de spectatori in deschiderea concertului Nouvelle Vague de la Sala Palatului, CUANTUNE lanseaza prima piesa oficiala – Stand up on your feet (We’re having a party).
Melodia se remarca printr-un sound inedit, in care impletirea jazz-ului clasic cu beat-urile moderne ofera autenticitate intregii compozitii. Cu o energie debordanta si cu mai multa siguranta decat ne-am astepta de la o trupa tanara, single-ul este o demonstratie de creativitate, o compozitie sofisticata, ce speculeaza inteligent confluenta unor genuri muzicale ce la o prima ascultare ar putea parea contradictorii. Atentia ascultatorului este captata inca de la primele acorduri ale piesei de ritmul subtil si elegant, usor melancolic, al intro-ului cu influente hip-hop / R’n’B, dinamica melodiei crescand apoi treptat pentru a face loc vocii inconfundabile a lui Elizabeth.
Asculta si tu piesa:

CUANTUNE este o prezenta noua pe scena muzicala autohtona, insa acest lucru nu i-a impiedicat pe membrii trupei sa castige un numar impresionant de admiratori intr-un timp scurt.
Cruxfader si Elizabeth sunt cei doi compozitori din spatele CUANTUNE, avand alaturi in show-urile live muzicieni precum Michael Acker (bas, contrabas), Andreas Aron (contrabas), Matt Smith (tobe), Jimmy Czerkesz (chitara) sau Mandela (flaut).
Surprinzand prin creativitate, sound si prin mesajul pozitiv, noul single Cuantune atrage atentia asupra unei noi generatii de artisti romani ce doreste si poate sa se exprime si altfel, fara a urma retetele de succes garantate de tendintele muzicale actuale. Elizabeth, una dintre cele mai bune voci de jazz a noii generatii, provine dintr-o familie de muzicieni, tatal ei cantand la acordeon, iar bunicul la saxofon.

A luat primele lectii de pian la varsta de 7 ani, a studiat canto-ul clasic, insa dragostea pentru muzica jazz a convins-o sa se dedice total acestui stil in prezent studiind jazz-ul vocal.
Cruxfader a inceput sa compuna inca de la varsta de 13 ani, fascinat de beat-urile hip-hop. Din spatele laptop-ului, platanelor, mixerului si a clapei, a invatat singur teorie muzicala, experimentand cu ritmuri si sound-uri prin numeroase colaborari cu artisti din zona underground hip-hop si soul, atat din Romania, cat si din Irlanda, unde a locuit timp de 5 ani.
Descoperindu-si pasiunea comuna pentru muzica, in special pentru muzica jazz, Cruxfader si Elizabeth s-au hotarat sa cante impreuna si au pus bazele CUANTUNE, un proiect intitulat nu-jazz.
***
Click pentru cele mai recente stiri.