De Citit : Știri

Cei mai buni instrumentisti ai Cubei vin in Romania

| 30 martie

Ritmurile fierbinti ale Havanei vor rasuna pe 7 aprilie la Bucuresti, cand pe scena Salii Palatului, vor urca membrii Pasion de Buena Vista, un inedit proiect creat din dragostea pentru tot ceea ce inseamna muzica si dansul cubanez. "Tovarasilor din Buena Vista" – Tomas Sanchez, Pachin Inocencio si Maida Castaneda – si celor opt incredibili dansatori ai grupului "Tropicana" li se vor alatura 10 dintre cei mai buni instrumentisti ai Cubei, membrii ai celebrei trupe "La Idea", conduse de Antonio Castro.
Ceea ce a pornit ca o simpla intalnire a unor muzicieni profesionisti in 1995, s-a transformat in "La Idea", un grup unit de 11 muzicieni, majoritatea membrilor fondatori facand si astazi parte din formatie, la mai bine de un deceniu de la infiintare. La inceput dedicat intru totul muzicii cubaneze traditionale, treptat repertoriul trupei s-a dezvoltat printr-o imbinare incantatoare a son-ului traditional cu stilul "American Salsa", iar "La Idea" a devenit in scurt timp una dintre cele mai renumite trupe de instrumentisti de pe intreaga insula.
Fondatorul si liderul trupei "La Idea", Antonio Castro, va fi si el prezent pe 7 aprilie la Bucuresti, alaturi de Pasion de Buena Vista. Nascut in 1967, Antonio a cunoscut lumea muzicii inca din copilarie, bunica sa fiind pasionata de chitara Tres, in timp ce bunicul era un veritabil maestru al percutiei. La doar 3 ani, Antonio Castro dansa la spectacolele bunicilor, la 9 ani canta la chitara bass, iar la 15 ani se indragostea iremediabil de pian si trompeta. Acestea aveau sa devina si principala sa indeletnicire in cadrul trupei "La Idea", fiind si astazi principalele instrumente folosite in toate compozitiile sale. Alaturi de numeroase colaborari cu staruri cubaneze precum Ruben Gonzales si Ibrahim Ferrer, Antonio a acompaniat-o de asemenea si pe Gloria Estefan in turneul sau din Cuba, castigand admiratia celebrei artiste, care s-a declarat "incantata si coplesita deopotriva" de talentul lui Antonio.
Aflat pentru prima data in Romania, proiectul "Pasion de Buena Vista" reuneste nume de top ale muzicii cubaneze, precum Maida Castaneda – "rivala" celebrei Omara Portuondo – si vechii "tovarasi" ai lui Ibrahim Ferrer si Compay Segundo – Tomas Sanchez si Pachin Inocencio. Acestora li se vor alatura reprezentanti ai tinerei generatii de artisti cubanezi, opt dansatori din "Tropicana", condusi de talentatul coregraf Francisco Blanco "Villa" Prada, si cei 10 virtuozi instrumentisti ai trupei "La Idea", conduse de Antonio Castro.
Biletele pentru spectacolul Pasion de Buena Vista sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, Sala Palatului si pe www.myticket.ro la urmatoarele categorii de preturi: 70, 100, 130, 160 si 200 lei.