De Citit : Știri

Bob Sinclar lanseaza Born in 69

| 08 aprilie

Renumitul Dj si producator Bob Sinclar isi va sarbatori ziua de nastere, 10 mai, cu o zi mai tarziu, prin lansarea noului sau album, Born in 69, un material electric si vesel, special pentru vremurile deprimante ale crizei economice.

“Mi-a venit ideea pentru Born in 69 dupa ce m-am tot jucat cu teme ca pacea, dragostea si flower-power. Ziua mea de nastere este pe 10 mai, iar albumul se lanseaza pe 11 mai. E un cadou grozav pentru ziua mea”, marturiseste Bob Sinclar.

In 2007, dupa succesul albumelor Western dream si Soundz of freedom, Bob Sinclar a decis sa isi ia la revedere de la Paris si sa petreaca un an in Los Angeles pentru a-si gasi inspiratia pentru urmatorul album.

Dupa ce a compus 12 piese instrumentale intre septembrie 2007 si martie 2008, Bob a plecat in Jamaica unde, in ciuda unei febre foarte puternice pe care a capatat-o imediat ce a ajuns in Kingston, a inregistrat vocile unor artisti precum Christopher Martin, Tony Rebel si Queen Ifrica.

In Los Angles, cateva demo-uri erau deja gata, ritmuri vibrante, voci foarte bune, unele dintre ele chiar specaculoase, insa nimic care sa te faca sa tresari. Abia cand a revenit la Paris pentru a inregistra alaturi de echipa sa, in special alaturi de inginerul de sunet si co-producatorul Cutee B, Bob a reusit sa puna cap la cap piesele din puzzle.

“In acel moment, am revenit la piesele pe care le inregistrasem in LA si le-am mai slefuit putin. Apoi l-am sunat pe Steve Edwards care a venit la Paris in octombrie, a luat un sample din piesa lui Richie Havens, We Are Everything (un fel de cantec psychedelic intrepretat la sitar intr-un stil ce amintea de cei de la Beatles) si un altul dintr-un cantec al celor de la Illusion lansat in 1969. Folosind un titlu care te duce un pic cu gandul la generatia flower-power, Peace Songs, ideea albumului a inceput sa capete contur“, a declarat artistul.

Tot in New York, piesa care in curand avea sa fie aleasa ca prim single de pe albumul Born In 69 tocmai se inregistra. Legendarii Sugarhill Gang au acceptat oferta de a colabora cu Bob Sinclar si astfel, LaLa Song a fost realizat: o piesa hibrid, o combinatie de ritmuri rap si dance in care stilurile vechi se contopesc cu cele noi, o piesa veseala ce combina ritmurile funky cu cele pop.

Born in 69 – Tracklist:

1. Lala Song
2. Give Me Some More
3. Love You No More
4. New New New
5. Jamaica Avenue
6. Peace Song
8. Mr Tambourine Man
9. People Of Tomorrow
10. The Way I Feel
11. We Are Everything
12. Belly Dancer
13. Looks Like Love

Sursa: Universal Music Romania