De Citit : Știri

“Avatar” a depasit recordul de incasari al filmului “Titanic”

| 25 ianuarie

Nimeni nu poate sa opreasca dominatia Avatar-ului! SF-ul lui James Cameron a acumulat incasari de 1.288 miliarde de dolari, depasind recordul detinut de Titanic timp de 13 ani, cu 1.242 miliarde de dolari.
Pentru sase weekend-uri consecutive, Avatar s-a instalat pe primul loc in box office-ul din America, depasind veniturile The Dark Knight in SUA. Si, chiar daca mai sunt doar 48 de milioane de dolari intre Avatar si Titanic in topul american, cel de-al doilea film al lui Cameron a depasit drama cu Kate Winslet si Leonardo DiCaprio pe plan international, Titanic-ul fiind nevoit sa predea primul loc dupa 13 ani in care nu a fost deranjat.
Si, chiar daca in America mai are de lucrat, Avatar va depasi filmul Titanic la incasari la mijlocul lui februarie, potrivit specialistilor de la Hollywood Insider.
In contrast, niciunul dintre filmele nou-lansate nu pare sa aiba o viata prea lunga in box office. Pelicula Legion s-a clasat pe locul doi in weekendul de lansare, insa a primit nota 8 la exit-poll-urile realizate de Cinemascore. The Tooth Fairy a punctat mai bine in ceea ce priveste audienta, primind 10 in topul Cinemascore, insa a debutat pe locul patru, cu doar 14.5 milioane de dolari, dupa The Book of Eli.
Primele 10 pozitii in Box Office-ul american pentru 15-17 ianuarie:

1. Avatar – 36 milioane de dolari;
2. Legion – 18.2 milioane de dolari;
3. The Book of Eli – 17 milioane de dolari;
4. Tooth Fairy – 14.5 milioane de dolari;
5. The Lovely Bones – 8.8 milioane de dolari;
6. Sherlock Holmes – 7.1 milioane de dolari;
7. Extraordinary Measures – 7 milioane de dolari;
8. Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel – 6.5 milioane de dolari;
9. It’s Complicated – 6.2 milioane de dolari;
10. The Spy Next Door – 4.8 milioane de dolari.
Sursa: aceshowbiz.com, The Hollywood Reporter, Hollywood Insider.