De Citit : Știri

Agenda pentru timpul liber: 12-18 octombrie

| 12 octombrie

Filmul "Julie & Julia", cu Meryl Streep in rol principal, avanpremiera piesei de teatru "Blocaj in trafic" si proiectia peliculei de Oscar "Zbor deasupra unui cuib de cuci" se numara printre cele mai interesante repere din agenda culturala a Capitalei pentru saptamana 12-18 octombrie.
Astazi, 12 octombrie, la Teatrul Metropolis va fi prezentata, incepand cu ora 19.00, piesa "Buzunarul cu paine" de Matei Visniec, avandu-i ca regizori si interpreti pe Oana Pellea si Mihai Gruia Sandu. Pornind de la o situatie dramatica – cum sa salvezi un caine cazut intr-un put – spectacolul devine universal, prezentand principii morale fundamentale pentru natura umana, precum generozitatea, toleranta si reconcilierea. Biiletele la spectacol costa 21,2 lei.

Cinci Oscaruri si alte 28 de premii. Acesta este palmaresul filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci" (1975) (foto), regizat de Milos Forman, care va putea fi (re)vazut marti, de la ora 21.00, in Green Hours, in cadrul programului CINEmarti. Pelicula tragi-comica, a carei distributie ii include pe Jack Nicholson, Danny DeVito si Louise Fletcher, prezinta povestea unui condamnat care pretinde ca este nebun pentru a fi trimis intr-un azil de boli mintale. Intrarea este libera.

Miercuri, de la ora 19.30, in sala "George Constantin" a Teatrului Nottara va fi prezentata piesa "Rinocerul indragostit", scrisa de chinezoaica Liao Yimei si pusa in scena de Mihai Lungeanu. Spectacolul, cu Dan Bordeianu, Raluca Gheorghiu, Gabriel Rauta si Corina Dragomir in distributie, este povestea ingrijitorului de rinoceri de gradina Ma Lu, indragostit fara speranta de Ming Ming. Biletele au preturi cuprinse intre 12,72 si 18,02 lei.

Spectacolul de balet "Frumoasa din padurea adormita" prezentat joi, 15 octombrie, incepand cu ora 18.30 la Opera Nationala Bucuresti, este unul aniversar, dedicat balerinei Anne Marie Vretos, care a debutat ca prima balerina cu un rol in acest balet. Pe muzica lui Ceaikovski, spectacolul "Frumoasa din padurea adormita", a carui coregrafie este semnata de Alexa Marinescu, va aduce pe scena balerini precum Razvan Marinescu, Monica Petrica, Valentin Stoica, Diana Tudor si Andra Ionete. Biletele costa intre 5,3 si 53 de lei.

Vineri, cinematografele bucurestene vor prezenta premiera peliculei "Julie & Julia", regizata de Nora Ephron, cu Meryl Streep, Amy Adams, Chris Messina, Stanley Tucci si Jane Lync in distributie. Pelicula, o drama inspirata de volume biografice semnate de Julia Child, este o calatorie in vietile a doua femei, care ajung sa se intersecteze datorita unei carti de bucate. Practic, una dintre cele doua femei, epuizata de rutina cotidiana, isi propune sa gateasca toate retelele din cartea scrisa de cealalta in urma cu mai bine de patru decenii.

Ziua de 17 octombrie le va aduce bucurestenilor iubitori de teatru piesa "Privighetoarea si trandafirul" de Oscar Wilde, prezentata la sala Atelier a Teatrului National, incepand cu ora 19.00. Regizat de Carmen Lidia Vidu, spectacolul ii are in distributie pe Marius Manole, Carmen Ungureanu si Eduard Adam, protagonisti ai unui video-poem care imbina muzica electro, proiectiile, dansul gestual si decorul specific cartilor de povesti. Preturile biletelor sunt cuprinse intre 10 si 18 lei.

Duminica, incepand cu ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic va fi prezentata, in avanpremiera, piesa "Blocaj in trafic", bazata pe un text scris de Bogdan Costin si premiat in 2007 la Festivalul de Comedie.

CITESTE MAI DEPARTE pe Realitatea.net.