De Citit : Știri

Agenda pentru timpul liber: 1-7 iunie

| 01 iunie

Inceputul verii ofera bucurestenilor spectacole de forta pe scena Nationalului, premiera celei mai recente pelicule din seria Terminator si un concert special, in adevaratul spirit al trupei Pink Floyd.

Luni, de Ziua Copiilor, bucurestenii pot alege sa mearga alaturi de micutii lor la film. Cinematografele din Capitala au in program filme de animatie precum Coraline, Sa zburam spre Luna si Monstri contra extraterestri. In Coraline, o fata patrunde printr-o usa secreta descoperita intr-un ungher al noii sale case si ajunge intr-o versiune alternativa a propriei sale vieti, Sa zburam spre Luna prezinta o aventura spatiala de gradul trei, cu trei muste de casa care se strecoara la bordul unei nave Apollo cu destinatia spre Luna, iar si Monstri contra extraterestri arata povestea unei tinere care e lovita in ziua nuntii de un meteorit si care se transforma intr-un mosntru de 15 metri inaltime pe care armata se grabeste sa-l captureze dandu-i numele de Giormica.
Pe 2 iunie, iubitorii de teatru pot merge, de la ora 19.00, la spectacolul cu piesa Noiembrie, in regia lui Alice Barb, in Sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti. Din distributia piesei, care prezinta povestea tulburatoare a unei celebre actrite aflate in amurgul vietii, fac parte Olga Tudorache, Cecilia Barbora si George Motoi. Noiembrie este o poveste sensibila cu intriga de roman politist semnata de o tanara scriitoare de succes. Pretul biletelor este cuprins intre 16 si 30 de lei.

Pe 4 iunie, la Teatrul de Comedie, incepand cu ora 19.00, bucurestenii amatori de teatru pot vedea piesa de teatru Leonce si Lena de Georg Buchner, in regia lui Horatiu Malaele. Din distributia spectacolului fac parte actorii Mihai Bendeac, Lari Giorgescu, Tudor Istodor, Crina Semciuc, Aylin Cadir, Dorina Chiriac, Bogdan Cotlet, Meda Victor, Serban Georgevici, Dan Radulescu, Ilinca Manolache, Andrei Runcanu, Silviu Bertalan si Alexandru Suciu. Pretul biletelor este de 21,20 lei.
Vineri este programata in cinematografele bucurestene avanpremiera filmului Terminator – Salvarea, cu Christian Bale, Bruce McIntosh, Anton Yelchin, Anjul Nigam in distributie. Actiunea filmului este plasata in viitorul post-apocaliptic, in anul 2018, iar John Connor, omul al carui destin a fost stabilit cu mult timp in urma, are datoria de a afla daca Marcus Wright, un necunoscut a carui ultima memore este condamnarea la moarte, a fost trimis din viitor sau salvat din trecut. In timp ce Skynet pregateste un nou atac impotriva rezistentei, Connor si Marcus ajung in inima operatiunilor Skynet, unde descopera un groaznic plan secret care sta la baza anihilarii rasei umane.
Primul si cel mai apreciat grup tribut pentru Pink Floyd, Off The Wall, va concerta pentru prima data in Romania, sambata, incepand cu ora 20.00, la Centrul cultural Mihai Eminescu, pentru a oferi romanilor un concert special, in adevaratul spirit al trupei Pink Floyd. Cei prezenti se vor putea delecat cu hiturile Pink Floyd care au facut inconjurul lumii si au intrat in istoria muzicii internationale, precum Shine on You Crazy Diamond, Wish You Were Here sau Comfortably Numb. Denumit si The Spirit of Pink Floyd, grupul format din sase muzicieni profesionisti alaturi de doua voci feminine de exceptie, impresioneaza publicul prin talentul cu care reusesc sa se apropie de interpretarea originala a pieselor dar si prin show-ul de lumini spectaculos. Biletele pot fi achizitionate la pretul de 75 lei.
Duminica, 7 iunie, Teatrul National Bucuresti prezinta piesa Privighetoarea si trandafirul de Oscar Wilde, la Sala Atelier, incepand cu ora 19.00. Spectacolul regizat de Carmen Lidia Vidu ii are in distributie pe actorii Marius Manole, Carmen Ungureanu si Eduard Adam. Privighetoarea si trandafirul este un spectacol neconventional, un video-poem creat pe baza binecunoscutei povesti de dragoste scrisa de Oscar Wilde, un spectacol de imagine sustinut cu mijloace moderne – muzica electro, videoproiectie, dans gestual si decor de carte de povesti de tip pop-up. Cunoscuta de public din teatrul de tip underground, tanara regizoare Carmen Lidia Vidu debuteaza, cu aceasta piesa, pe scena Teatrului National cu un emotionant spectacol de atmosfera, multimedia.
Sursa: NewsIn