De Citit : Reviews

You Will Meet a Tall Dark Stranger – Romantism iluzioriu pentru toate varstele

| 28 ianuarie

You Will Meet a Tall Dark Stranger este o poveste depre nimicurile vietii de cuplu scrisa si regizata in stilul deja caracteristic al celebrului Woody Allen. Stiu ca acest lucru nu este un argument suficient de bun pentru a va determina sa mergeti sa vedeti filmul, dar poate distributia va va face pe multi sa-i acordati o sansa.
Cu Naomi Watts, Josh Brolin, Anthony Hopkins si Antonio Banderas in rolurile principale, filmul lui Woody Allen trebuie privit ca o comedie britanica ce ironizeza filme ca He’s just not that into you sau Love Actually si care prezinta problemele de casnicie ale unor cupluri.

Intreaga poveste porneste de la cuplul format din Helena si Alfie, doi batrani care trec printr-un divort pentru ca cel din urma se simte tanar si nu doreste sa-si petreaca viata alaturi de o femeie batrana. Dupa divort Helena incepe sa se “drogheze” cu iluziile unei ghicitoare iar Alfie gaseste alinare langa o prostituata tanara. Al doilea cuplu care este analizat de ochiul atent al regizorului Allen este format din Sally si Roy, doi tineri care par mai degraba prieteni decat o familie si care sunt obsedati de reusita profesionala, reusita care nu vine. Intr-un astfel de context Sally dezvolta sentimente pentru seful ei, iar Roy, un scriitor ratat, dezvolta o pasiune pentru o tanara pe care o priveste mereu de la fereastra apartamentului.
Pentru ca este un film de Woddy, un deces sau un presupus deces trebuie sa complice cumva lucrurile, astfel ca aici “strainul inalt si negru” ii da sperante lui Roy pentru relansarea carierei de scriitor.
Chiar daca nu e nici pe departe o opera de arta a maestrului Allen, va recomand You Will Meet a Tall Dark Stranger pentru ca este un film despre relatii, despre problemele care apar intr-un cuplu. E o comedie simpla, oarecum ironica ce va poate binedispune.
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
www.filmsinopsis.ro