De Citit : Reviews

Vampire Knight

| 20 mai

Dragoste fara margini, minciuni inghetate in clepsidra timpului si vampiri indragostiti de elixirul vietii umane. Reteta cosmarului deplin.
Rezumat:
Yuki Cross are 15 ani si este indragostita nebuneste de Kaname Kuran, un vampir caruia considera ca ii datoreaza viata, care-a salvat-o dintr-un accident in urma cu 10 ani.
Daca vampirii au renuntat intr-adevar la firea lor sangeroasa sau ascund un adevar terifiant in panzele noptii, urmeaza sa descoperiti singuri. In lumea secretelor nimic nu este asa cum pare, iar pretul increderii ar putea fi mai mare decat simpla moarte a trupului…

Intriga:
Zapada inrosita de sangele unei creaturi stranii care incercase sa-i ia viata, si chipul salvatorului ei sub forma unui vampir, sunt primele amintiri din viata lui Yuki. Zece ani mai tarziu, tanara Yuki, devenita acum Prefect, adica gardian la Academia Cross a tatalui ei adoptiv, se gaseste in fata unei noi provocari, si anume, sa-si ajute tatal sa-si indeplineasca visul de o viata: convietuirea pasnica dintre doua rase ce se dusmanesc inca de la inceputul timpului, vampirii si oamenii.
Yuki trebuie sa protejeze studentii cursurilor de zi de cei de la cursurile de noapte, si sa apere adevarata identitate a studentiilor nocturni. Alaturi de ea, ca Prefect se afla si Zero Kiryu, un prieten din copilarie, ai carui parinti au fost macelariti de un vampir pur-sange.
Zero a jurat razbunare asupra tuturor vampirilor, dar prin mana bizara a destinului, nu numai ca ajunge sa-i protejeze pe acestia, dar chiar devine unul dintre ei.

Personaje:
Yuki Cross are un trecut invaluit in mister, prima ei amintire fiind dintr-o noapte geroasa de iarna, cu 10 ani in urma, cand a fost atacata de un vampir insetat de sange si salvata de un alt demon, Kaname Kuran. De atunci, Yuki a ajuns sa fie adoptata de directorul Academiei Cross si a devenit gardianul studentilor vampiri de la Academia Cross. Are o fire optimista, energica, si… un sange dulce si ademenitor pentru studentii cursurilor nocturne 🙂

Zero Kiryu este inamicul numarul unu al vampirilor, provenind dintr-o familie de vanatori de vampiri. Ramas orfan in urma atacului lui Shizuka Hiou, un vampir pur-sange, Zero jura razbunare impotriva clanului vampirilor, dar destinul ii joaca feste cand acesta se transforma in ceea ce dispretuia cel mai mult pe lumea asta, un vampir dezgustator. Pentru ca nu se poate opune naturii sangeroase a vampirilor, Zero ajunge sa se hraneasca cu pretiosul sange al lui Yuki, singura persoana care a putut sa-i atinga sufletul inghetat de coltii de otel ai bestiilor cu sange rece.
Oare sangele ei fierbinte il va ajuta pe Zero sa nu ajunga un vampir de Clasa E, cea mai joasa speta a creaturilor nocturne, lipsit de judecata si de vointa?

Kaname Kuran e vampirul pur-sange respectat si temut de toti semenii sai ; singura fiinta care-l incita este Yuki, pentru care ar face absolut orice, se impotriveste chiar si Consiliului Vampirilor, astfel starnind o revolta in umbrele nopti. Dar oare aceasta iubire a lui va putea lupta impotriva naturii lui salbatice?

Muzica & Grafica:
Grafica detaliata a personajelor se combina perfect cu muzica profunda ce da viata scenelor cele mai picante. Melodia de inceput "Futatsu no Kodou to Akai Tsumi" semnata de ON/OFF, impreuna cu melodia de final Still Doll, semnata Kanon Wakashima incadreaza perfect cosmarul zilelor si noptilor din Academia Cross.

Genres: Drama, Romance, Supernatural
Themes: Bishounen, Girls with guns, Gothic Lolita, Male Harem, Vampires
Rating: Teenager (may contain bloody violence, bad language, and nudity)
Number of Episodes: 13 complete
Running time: 24 minutes

Vampire Knight Guilty

Povestea de groaza continua; este vremea ca minciunile trecutului sa fie dezvaluite.

Rezumat:
Yuki cauta cu disperare sa dezvaluiasca misterul trecutului ei. Cine este, de unde provine, ce s-a intamplat cu familia ei si ce se ascunde in spatele noptii sangeroase de acum 10 ani? Secretele vor fi dezgropate, furtuna trecutului se va dezlantui, iar Yuki, Zero si Kaname vor fi invaluiti intr-un nou mister si vor fi protagonistii unei iubire interzise.

Opening Theme:
#1: "Rondo" by ON/OFF (eps 1-)
Ending Theme:
#1: "Suna no Oshiro" by Kanon Wakeshima (eps 1-13)

Number of episodes: 13
Running time: 24 minutes

articol publicat pe bleach.animezup.com.