De Citit : Reviews

Top 12 filme muzicale

| 05 mai

Am vorbit despre cele mai tari filme si scene de dans din filme. Dar nici un film bun, mai ales daca este insotit de dans nu poate fi nimic daca nu are si muzica pe masura. Asa ca este cazul sa vorbim si despre cele mai frumoase muzical-uri. Topul este extins pentru ca oferta este bogata si sper sa multumesc cat mai multi cititori. Sigur ca topul este subiectiv, doar sunt gusturile mele, dar poate veti fi de acord cu el. Daca nu astept cat mai multe sugestii si promit sa revin.
1. The Phantom of the Opera (2004)
The Phantom of The Opera al lui Andrew Lloyd Weber’s este muzicalul meu preferat.
As putea spune chiar ca este filmul care m-a invatat sa imi placa muzicalurile. Gerard Butler joaca extrem de sexy rolul Fantomei de la Opera, iar Joel Schumacher face o treaba extraordinara ca regizor. Vocea minunatei Sarah Brightman este tot ce mai este nevoie pentru cel mai frumos muzical al ultimilor ani.

Melodia si scena mea preferata din The Phantom of The Opera – The Point of No Return, iar melodia omonima si cea mai reprezentativa pentru film este The Phantom of The Opera.
CoolRank: 9/10
Nota IMDb: 7.3/10
vezi video aici si aici

2. Chicago (2002)
Nu cred ca acest film mai are nevoie de prezentari. Pe scena Teatrului National Bucuresti sau in interpretarea inspirata a unor actori precum Catherine Zeta-Jones, Renee Zelleweger si Richard Gere, Chicago (6 premii Oscar 2003) este unul dintre cele mai reusite muzicaluri ale tuturor timpurilor. Pop, six, squeesh, aahahh, Cicero, Lipscheetz, va spune ceva? Cell Block Tang, All That Jazz sau When you’re good to mama va vor convinge ca am dreptate.
CoolRank: 8.5/10
Nota IMDb: 7.3/10
video 1
video 2
video 3

3. Mamma Mia (2008)
In ciuda criticilor de specialitate rautacioase, oamenii pleaca plini de bucurie din salile de cinema, topaind pe ritm de Abba. Asta confirma ca Mamma Mia este un film care trebuie vazut si trait la maxim. Este superficial, dar plin de muzica si de un entuziasm molipsitor. Cel mai usor va va veni sa criticati jocul destul de artificial pe alocuri al actorilor. Dar nu aveti voie sa nu va simtiti bine pe muzica superba marca Abba si la aparitiile foarte ingenioase ale lui Meryl Streep, Pierce Brosnan sau Colin Firth.
CoolRank: 8/10
Nota IMDb: 6.7/10

4. Dreamgirls (2006)
Unul dintre cele mai apreciate muzicaluri de pe Broadway este la fel de tare si in interpretarea lui Jennifer Hudson, Beyonce, Eddie Murphy si Jamie Foxx. Dreamgirls (2 premii Oscar 2007) este un film muzical care nu trebuie ratat. La fel si Beyonce cantand Listen …
CoolRank: 7/10
Nota IMDb: 6.6/10

5. The Sound of Music (1965)
Cine nu stie cantecul Edel Weiss sau povestea Mariei, a capitanului Von Trapp si a familiei sale numeroase? Julie Andrews si Christopher Plummer sunt pur si simplu geniali in muzicalul copilariei multora dintre noi – The Sound of Music (5 premii Oscar 1965).
CoolRank: 9/10
Nota IMDb: 7.9/10

6. Mary Poppins (1964)
Din nou Julie Andrews, de data aceasta interpretand dadaca viselor oricarui copil, inainte ca PC-urile sa ne invadeze viata. Mary Poppins (5 premii Oscar), nu Nanny McPhee. Nanny McPhee i-a ramas lui Emma Thompson. Pacat ca amandoua ne parasesc cand ni se indeplinesc toate dorintele.
CoolRank: 9/10
Nota IMDb: 7.7/10

7. Moulin Rouge (2001)
Nu o sufar pe Nicole Kidman, dupa cum am spus de multe ori pe blog. Va spun ca nu imi place nici Ewan McGregor. Dar Moulin Rouge (premii Oscar 2002) mi-a placut.
CoolRank: 7/10
Nota IMDb: 7.7/10
vezi video

8. Grease (1961)
Grease este unul dintre primele muzicaluri, iar melodiile care l-au consacrat sunt geniale si inca la moda. Filmul este o stupizenie penibila dar Olivia Newton-John si John Travolta fac toti banii.
CoolRank: 6/10
Nota IMDb: 7/10
vezi video

9. West Side Story (1961)
Chiar daca tot Jack Nicholson si Adam Sandler in Anger Management o canta mai bine, melodia I feel pretty este o clasica care ne spune ca nu putem omite muzicalul West Side Story (10 premii Oscar) din clasament.
CoolRank: 8/10
Nota IMDb: 7.8/10
vezi video

10. Walk the line (2005)
Pentru toti cei care imi impartasesc pasiunea pentru muzica lui Johnny Cash, mult premiatul Walk the Line, Reese Witherspoon si Joaquin Phoenix . De data asta, melodia Time’s wastin din Walk The Line.
CoolRank: 9/10
Nota IMDb: 7.7/10
vezi video

11. My Fair Lady (1964)
Reeditarea mitului lui Pygmalion in viziunea lui George Bernard Shaw, cu Audrey Hepburn si Rex Harrison, My Fair Lady (8 premii Oscar 1965) este un muzical amuzant si de buna dispozitie. Wouldn’t it be lovely?
CoolRank: 9/10
Nota IMDb: 7.9/10
vezi video

12. La Vie en Rose (2001)
Totul despre Edith Piaf in La vie en Rose si Je ne regrette rien. Cu Marion Cotillard (Oscar 2008) aproape perfecta.
CoolRank: 8/10
Nota IMDb: 7.6/10
vezi video

Sa nu credeti ca am uitat de unele filme muzicale clasice sau mai avangardiste, dar acestea nu pot intra intr-un top pentru ca sunt capodopere. Este vorba de clasicul Singin’ In The Rain, cu Gene Kelly (video); 7 brides pentru 7 brothers , festival de muzica si dans
si Jesus Christ Super Star, mai mult decat muzical, este o capodopera de opera rock.

Articol publicat pe www.raluk.ro.