De Citit : Reviews

Thick as Thieves/The Code – doar un alt film cu hoti, oua Faberge in loc de diamante

| 01 iunie

Trailerul Thick as Thieves/The Code promite distractie, buna dispozitie si un film cu hoti care ne va delecta asa cum o facea seria Ocean’s acum 2-3 ani. La ce altceva te poti astepta in fond de la distributie gen Morgan Freeman si Antonio Banderas, mai ales atunci cand subiectul filmului este furtul a 2 oua Faberge de 20 milioane de dolari fiecare? Ei bine, in nici un caz nu te-ai astepta ca cei doi sa faca just another thief movie. Dar asta fac… din pacate.
Antonio Banderas e sexy, dornic de actiune si cauta 2 oua… Faberge
Personajul lui Antonio Banderas este un hot amator. Morgan Freeman este un hot cu ceva mai multa istorie si cu ceva mai multa experienta in spate. Cei doi ajung sa lucreze impreuna pentru a returna unor mafioti rusi o datorie destul de mare. Decid deci sa dea o lovitura de anvergura pentru a intra in posesia a 2 oua Faberge din seiful unei mari fabrici rusesti de bijuterii.
In toata ecuatia apare si personajul feminin cu origini sovietice, sexy si atras de Antonio Banderas, care numai indiferent nu se arata a fi. Cea care interpreteaza personajul sexy sovietic este Radha Mitchell. Din unghiul din care am vazut eu filmul, chimia dintre Radha si Antonio Banderas parea a fi neglijabila inspre inexistenta, iar tenta de atractie fatala lipsea cu desavarsire.
Iar eu una, mare amatoare de astfel de chimii credibile in filme, pot spune ca am ramas dezamagita. Sa fie faptul ca a imbatranit Banderas? Sa nu fi fost suficient de atragatoare Radha? Sa nu fi stat eu in cotul in care trebuia atunci cand m-am uitat la film?
Tot ce este posibil. Chimia nu era acolo, asta va pot spune clar.
Dupa cum ne asteptam, un final neasteptat asteptat
Stim si ca am spus ca ne plac, ca am laudat multe filme pentru finalurile neasteptate si inteligent construite. Nu am spus insa ca nu ne mai uitam la filme fara final neasteptat. Am inceput deja sa ne asteptam la un final neasteptat. Asa ca nu mai este neasteptat. Este un final neasteptat – asteptat – neasteptat de previzibil. Are vreo logica? Ei, ce mai conteaza.
Lasand gluma la o parte, are un soi de final neasteptat din seria “BAU!”, care isi doreste sa ne sperie, dar nu reuseste in final decat sa ne faca sa ne simtim triumfatori ca ne asteptam la neasteptatul final. Nimic spectaculos mai departe.
Despre actori si regie ce se poate spune?
Regia este asigurata de Mimi Leder, specializata in zona de regie productii TV si castigatoarea a 2 premii Primetime Emmy. Nu spun ca Mimi Leder nu si-a facut datoria, dar poate tocmai in aceasta zona se simte acel ceva lipsa al filmului. Morgan Freeman nu face mare lucru, are aceeasi prezenta secundara din ultimii ani, reprezentata prin buna dispozitie si replici spuse cu umor.
Antonio Banderas arata putin imbatranit, dar nu este mai putin sexy, asa ca as indrazni sa spun ca este doar putin mai copt.
In afara de a-i reprosa faptul ca nu are nicio treaba cu partenera sa Radha Mitchell, el isi face datoria si aduce filmului aceeasi prezenta joviala si atragatoare cu care suntem obisnuiti. Nici Freeman, nici Banderas nu fac nimic deosebit.
Sunt pusi de regizor sa isi joace rolul pe care il au in maneca default, ei isi fac datoria. Scenariul este slab. Asta este rezultatul.
Personajul feminin nu pot spune ca m-a impresionat. Radha Mitchell este foarte atragatoare, dar usor lipsita de carisma si stil dupa parerea mea. In nici un caz o prezenta feminina marcanta prin sex-appeal sau joc deosebit. Fara sare si piper, din punctul meu de vedere. Pentru mandria noastra de romani, mentionez ca apare si Marcel Iures in distributie.
Pe scurt, daca vreti un film usor despre jafuri, puteti alege sa mergeti la The Code/Thick as Thieves, este un film ok, dar recomandarea mea vine fara prea mult entuziasm.
CoolRank: 6/10
– atmosfera & entertainment: 7/10
– regie: 6/10
– actori: 7.5/10
– scenariu: 5/10
– montaj: 6.5/10
Nota IMDb: 6.1/10
Articol publicat pe Raluk.ro.