De Citit : Reviews

The Mechanic – O picatura de actiune si adrenalina

| 09 martie

Filmele cu Jason Statham pot fi caracterizate in general prin violenta exagerata, actiune continua, rapida, haotica pe alocuri si personaje construite dupa acelasi tipar inventat acum mai bine de 30 de ani. Tocmai de aceea majoritatea filmelor cu acest actor sunt sortite esecului pentru ca in afara de fanii genului nimeni altcineva nu prea le inghite.

Cu toate acestea, The Mechanic nu e un dezastru pentru un film cu asasini plin de stereotipii specifice acestor filme (asasinul singuratic, asasinul tradat de companie pus sa-si ucida mentorul si evident dulcea razbunare care-i asigura linistea). Sa nu ma intelegeti gresit. The Mechanic nu e nici pe departe un film care sa aiba o regie de apreciat, un montaj stralucit sau o interpretare de valoare, dar este peste media filmelor de actiune si mai ales peste cele cu asasini. Povestea e oarecum aceeasi, dar parca filmul curge mai bine, exagerarile sunt mai reduse iar personajul principal nu e chiar atât dependent de adrenalina ca alta data.
La capitolul interpretare observ ca dupa mult timp un film cu Jason Statham are reflectoarele atintite pe alt actor. Ben Foster, un actor talentat pe care l-am apreciat in 3:10 to Yuma sau in The Messenger, are un o atitudine naturala de bad guy razbunator care se potriveste perfect cu intriga filmului.
The Mechanic e un film de actiune bun, un film care poate fi si pe placul celor care nu se dau in vant dupa acest stil. Actiunea e destul de intensa iar lipsa unui personaj feminin care sa aiba importanta poate fi perceputa ca o razvratire fata de personajele feminine introduse parca cu clestele in acest gen de filme.
Colona sonora a filmului, desi nu prea elaborata, se remarca in momentele cheie, sugerand totodata un personaj central mai complex care are si altceva de facut decât sa ucida pe cei care dauneaza linistii mondiale sau intereselor personale.
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente review-uri.
www.filmsinopsis.ro