De Citit : Reviews

Repo! The Genetic Opera – bine facut, in sange

| 06 iulie

Opera gotica, o "saga" a sangelui! Daca ati reusit sa treceti de primele cuvinte fara sa va speriati, inseamna ca thriller-musicalul Repo! The Genetic Opera poate fi si pentru voi o experienta de neratat. In plus, curiozitatea de a o vedea pe socialita Paris Hilton in situatia in care ii cade pielea de pe fata, ar putea sa fie un alt motiv care sa va atraga sa vedeti acest film.
In anul 2056, o epidemie ameninta omenirea. Partea buna pare aceea ca salvarea vine din partea unei companii companiei Geneco, care inventeaza o oferta speciala de finantare a transplantului de organe. Partea proasta este ca pe pamantul asta exista un tip pe nume Repo-Man, un asasin chirurg care recupereaza investitia Geneco de la clientii rau-platnici. Ce mai, le smulge inima pe viu, adica fara anestezice. Asa ca, atunci cand corul gotic va canta “Repoooo Maaaan”, ecranele se vor umple cu sange si, eventual, organe stantate cu coduri de bare de la Geneco.
Si ironic – cine credeti ca a mostenit imperiul Geneco? Nimeni alta decat Paris Hilton, care a mostenit si zmeura de aur pentru reprezentatia din acest film.
Sa nu uit sa spun ca apare si Sarah Brightman, care joaca rolul lui Blind Mag, cea mai cunoscuta si iubita diva, proprietatea Geneco – pentru ca acestia i-au oferit o pereche de ochi noi. Care n-o tin insa prea mult – la un moment dat isi infinge unghiile in ei si ii scoate, sfarsind in chinuri groaznice agatata intr-un grilaj metalic.
Regizorul Darren Lynn Bousman, care a lucrat si pentru Saw, e clar fan "sange peste tot", dar insista si asupra scenelor pline de erotism, asa ca rezultatul e un mix destul de interesant. Desi e vorba de un horror, recunosc ca am si ras sanatos de cateva ori.

Ideea filmului s-a nascut in cafenele si cluburi rock din Los Angeles, unde Darren Smith si Terrance Zdunich interpretau ”opere de 10 minute” – denumire care le apartine. Una dintre ele, in care era implicat si un profanator, a fost punctul de plecare pentru un spectacol pe Brodway de vreo doua ore. Iar pana la Repo! The Genetic Opera nu a mai fost decat un pas.
In final, voi incerca sa schitez filtrul de selectie a celor care vor vedea filmul. Deci, dintr-un numar ”X” de cinefili in Romania, jumatate vor observa ca e vorba de musical si vor da in retragere. Din cei ramasi, se vor gasi cativa care nu suporta horror-urile si altii care sunt circumspecti cu oprera gotica. Iar cei care au ramas, vor avea o experienta interesanta, cool, si vor vedea un film cu un concept nou, intunecat si chiar… sexy!