De Citit : Reviews

Recomandari TV (weekendul 13-15 noiembrie)

| 13 noiembrie

Reincep serialele Doctor Who si True Blood, Louis Malle va invita la o comedie petrecuta in mai 1968, iar David Fincher va cheama in Fight Club-ul sau.

FILME ARTISTICE

Mercury Rising (r. H. Becker, 1998), vineri, Antena 1, 20:30. Agentul FBI interpretat de Bruce Willis isi face de lucru cu niste ucigasi platiti sa-i ia zilele unui pusti autist care a descifrat codul folosit de Agentia Nationala de Securitate.

True Blood (sezonul 2, primul episod), vineri, HBO, 22:00. Fanii primului sezon vor afla daca Bill va reusi sa se smulga din ghiarele vampiroaicei care-l tine ostatic, dar vor vedea si care este adevarata fata a viclenei Maryann ce o gazduieste cu o suspecta ospitalitate pe Tara, prietena protagonistei, Sookie.

The Chumscrubber(r. Arie Posin, 2005), vineri, Pro Cinema, 22:00. Intr-o comunitate californiana care combina cele mai diverse stiluri de viata, pustii din „generatia ” traiesc intr-o cu totul alta lume, complet rupta de cea a parintilor.

Monster (r. Patty Jenkins, 2003), vineri, CineStar, 23:50. Frumoasa sud-africana Charlize Theron demonstreaza in filmul dedicat ucigasei in serie Aileen Wuornos (executata in 2002) ca este mai mult decat o actrita decorativa.

Confessions of a Dangerous Mind (r. George Clooney, 2002), vineri, TVR 2, 0:10. Debutul regizoral al lui Clooney spune povestea unui celebru producator tv din anii ‘60, despre care se zvonea ca ar fi fost un asasin platit de CIA.

Doctor Who (sezonul 3, primul episod), sambata, TVR 2, 19:30. In noul episod al celui mai lung serial SF, doctorul Who are o problema: spitalul noii sale partenere de calatorii in timp este asediat.

Troy (r. Wolfgang Petersen, 2004), sambata, Pro TV, 20:30. Megaproductia nominalizata la Oscar pentru costume reia firul epic din Iliada homerica, distribuindu-l pe Brad Pitt, intr-o forma de zile mari, in rolul „soimanului Ahile”.

Night Watch (r. Timur Bekmambetov, 2004), sambata, ActionStar, 20:35. Prima parte a straniei trilogii fantasy povesteste despre cum lumea ”Celorlalti” este impartita in Intuneric si Lumina. Pentru a mentine echilibrul, noaptea este strajuita de gardienii Luminii, iar in timpul zilei, isi fac de cap slujitorii Intunericului.

Fight Club (r. David Fincher, 1999), sambata, CineStar, 22:00. In adaptarea dupa romanul omonim al lui Chuck Palahniuk, subteranele orasului devin ringul unui nou sport, de o cruzime maxima. Socotelile masculilor Edward Norton si Brad Pitt sunt insa incurcate de o aparitie senzuala (Helena Bonham Carter).

Milou en mai (r. Louis Malle, 1990), sambata, TVR Cultural, 23:20. Pana la 60 de ani, Milou (Michel Piccoli) a locuit in casa parinteasca din sud-vestul Frantei. La moartea mamei sale, petrecuta in vremea lui mai 1968, familia se strange la inmormantare si fiecare ravneste la cate un coltisor al casei.

Bird on Wire (r. John Badham, 1990), duminica, ComedyStar, 15:40. O comedie spumoasa a anilor ’90 unde Goldie Hawn si Mel Gibson sunt intr-o forma de zile mari. Marianne se reintalneste cu marea dragoste a vietii ei, pe care il crezuse mort, dar care de fapt intrase intr-un program FBI de protectie a martorilor.

Ghost Rider (r. M.S. Johnson, 2007), duminica, ActionStar, 20:40. Johnny Blaze (Nicolas Cage) a facut un pact cu diavolul pentru a-i proteja pe cei dragi. Acum insa, diavolul se intoarce pentru a-si recupera datoria.

Identity (r. James Mangold, 2003), duminica, AXN, 22:00. Intr-un motel din Nevada, se strange o mana de oameni, alungati de pe sosea de o furtuna napraznica. Treptat, oaspetii incep sa cada prada unei maini criminale.

12 Monkeys (r. Terry Gilliam, 1995), duminica, Cinemax, 22:25. Intr-o lume postapocaliptica, specia umana a disparut in proportie de 99%. Ultimii supravietuitori trimit inapoi in timp un voluntar (Bruce Willis), pentru a schimba cursul lucrurilor.

Dead Like Me (episodul pilot), duminica, Universal Channel, 0:00. Protagonista interpretata de Ellen Muth are o soarta cruda. Este zdrobita de un scaun de toaleta care cade peste ea din senin. Dupa moarte, devine insasi „Doamna cu Coasa”.

DOCUMENTARE

O istorie a artei britanice, vineri, TVR Cultural, 17:55. Urmariti cea mai extinsa istorie a artei britanice de-a lungul secolelor, ghidati de criticul Andrew Graham-Dixon.

Real? Regele Arthur, vineri, National Geographic, 20:30. Aflati cat e adevar istoric si cat e legenda in celebra poveste a Regelui Arthur si a cavalerilor mesei rotunde.

Revolutia iPod-ului, sambata, Discovery Science, 17:45. Documentarul povesteste cum minusculul gadget inventat de Apple a devenit un accesoriu obligatoriu pentru orice ascultator de muzica.

Mușcă-mă!, duminica, National Geographic, 14:00. Virusologul Mike Leahy va face cunostinta cu cele mai infricosatoare fapturi din Brazilia: furnicile de foc, pestii candiru si liliecii-vampir.

Clonarea umană, duminica, Discovery Science, 15:55. Urmariti cronologia cercetarilor pentru clonarea umana, plecand de la o serie de experimente realizate initial pe bovine, dar continuate in secret pe organisme umane.

EMISIUNI MUZICALE

News, vineri, Music Channel, 16:02. Aflati tot ce misca in industria muzicala de la noi de afara.

Kiss FM Fresh Top 40, sambata, Kiss TV, 16:00. Ascultati tot ce e nou si bun sub soarele muzicii pop impreuna cu DJ-ul Cristi Nitzu.

Green Day: From the Beginning, sambata, MTV 2, 16:00. Revedeti istoria celei mai iubite trupe de pop-punk de la ora actuala, dupa care, de la ora 17:00, puteti urmari un concert al mai tinerei trupe emo Paramore.

Diary of Mary J. Blige, duminica, VH1, 13:00. Artista a influentat un intreg val de R&B, de la Beyonce la Alicia Keys. La inceputul anilor ’90, era printre primele care mixau hip-hopul si muzica soul.

Jean-Luc Ponty, duminica, TVR Cultural, 21:30. Pana cand il veti putea reasculta pe viu, in concertul anuntat la Bucuresti pentru primavara anului viitor, aflati mai multe despre unul dintre cei mai buni violonisti de jazz, lansat in America anilor ’70 cu ajutorul lui Frank Zappa si al lui John McLaughlin.