De Citit : Reviews

MUST SEE: „Revansa”

| 05 iunie

Revanche a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain alaturi de Entre les murs, Vals cu Bashir, Gruparea Baader Meinhof si japonezul Okuribito/Departures.
Intrarea Austriei este o drama care a fost vinduta ca revenge thriller. Interesant e ca Variety l-a placut, dar Hollywood Reporter nu.
Premiera a fost la Berlin anul trecut, in cadrul sectiunii Panorama, unde a luat premiul Europa Cinemas pentru cel mai bun film european. Premiul pentru cel mai bun film strain la festivalul de la Palm Springs. Scenariul si regia, Goetz Spielmann.
Nu are muzica, actorii sunt excelenti si filmul porneste la un drum de unde se intimpla altceva si devine mult mai interesant. O scena de sex brutal si viguros si mult efort fizic la propriu din partea protagonistului Johannes Krisch, a carui mustata il face sa semene cu Franco Nero si Raimund Harmstorf. Obiectul pasiunii sale este rusoaica Tamara (Irina Potapenko), produs de "import/export", obligata sa se prostitueze, si pe care el vrea sa o scoata din infern. Ideea e ca atunci cind arunci o piatra in apa, cercurile care se formeaza duc departe! Metafora nu atit de subtila, dar care foloseste filmului, care are mai mult suflet decit austriecele obisnuite!

– Citeste in continuare acest articol in APERITIFF, ziarul FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FILM TRANSILVANIA –