De Citit : Reviews

Harrison Ford – Saga unui erou american

| 04 septembrie

In care univers exista vreo societate in care oamenii sa fi copilarit, mers la scoala, sa se fi indragostit, sa fi avut prima experienta sexuala, sa fi intemeietat o familie si sa fi imbatranit fara Harrison Ford?

In cinema-ul intergalactic, Han Solo a fost numit candva cel mai mare „derbedeu al universului”, iar dupa cele trei Star Wars-uri din 1977-1983, traiectoria lui Harrison Ford a ramas privilegiata si stelara. Dar, avand in vedere ca niciunul dintre celelalte „staruri” din Star Wars nu a avut parte de o soarta similara, ai putea spune ca Harrison Ford a fost exceptia de la regula. Asta e si motivul pentru care, cand zici Star Wars, zici Harrison Ford. Cele doua nume au in comun impactul universal si rezonanta intergalatica.

De fapt, secretul acestui actor care s-a lansat cu foarte mare greu – dupa doua seriale TV din anii ’60 care nu i-au adus niciun strop de faima sau vizibilitate, Ford se dadea batut si se intorcea la tamplarie, dar avea norocul sa fie luat de George Lucas in distributia lui American Graffiti, din 1973, unde primea rolul lui Bob Falfa, un tanar frumos, teribilist si vitezoman, un pur si un dur – este un pic mai mult decat talent si oportunitate.

Dupa American Graffiti, un success fulminant ce aducea un suflu si un suflet nou cinematografului american, reteta lui Harrison Ford a fost sa opteze, neabatut, numai pentru rolurile care i-au placut si sa le refuze pe toate celelalte, indiferent cate zerouri erau atasate de ele. Si ceea ce ii placea lui, a adus carierei doua ingrediente imbatabile: eroul de SF si eroul de actiune, carora le-a fost fidel trup si suflet.

CITESTE MAI DEPARTE pe hboclub.ro.