De Citit : Reviews

Full Metal Panic

| 18 mai

Seria animata urmareste evenimentele din viata lui Sousuke Sagara, un soldat profesionist al unei organizatii internationale de mercenari numita Mithril, si a lui Kaname Chidori, o eleva de liceu, tinta atacurilor teroriste.

Intro:
Povestea e centrata pe actiunile grupului mercenar Mithril, baza lor mobila – submarinul TDD1 – Tuatha De Danaan, umanoizii gigantici Arm Slaves, si diversele misiuni atribuite Sgt. Sousuke Sagara.

Datorita genelor japoneze si varstei foarte fragede, Sgt. Sousuke Sagara este selectat pentru o misiune sub acoperire : trebuie sa se infiltreze ca elev la liceul Jindai pentru a fi aproape de domnisoara Kaname Chidori si sa o protejeze, fara ca nimeni altcineva sa afle. Colegi in aceasta misiune ii sunt cei doi prieteni ai lui, Sgt. Kurz Weber si Sgt. Major Melissa Mao. Motivul misiunii – top secret.

Intriga:
Intr-un alt colt al lumii se desfasoara in forta Razboiul Rece, adica al treilea razboi afganisthan/ helmajistan (datorita faptului ca seria rula in preajma zilei de 11 septembrie, denumirea de Afganisthan a fost inlocuita cu cea de Helmajistan). Intamplarile desfasurate in acest cadru nu sunt deloc surprinzatoare : Kaname Chidori, aflata intr-o calatorie cu avionul alaturi de colegii de liceu este rapita de teroristi, dintr-un motiv anume, iar echipa Sgt.-ului Sousuke Sagara este trimisa sa o salveze, atat pe ea, cat si pe ceilalti colegi de liceu. Odata cu operatiunea de salvare a elevilor, isi fac aparitia in peisaj si robotii de razboi, Arm Slaves (AS) – niste giganti metalici, ultra-performanti, controlati de oameni. Astfel incepe disputa intre teroristii din intreaga lume si organizatia Mithril, marus discordiei fiind misterioasa Tehnologie neagra (Black Technology) care sta la baza AS-urilor.

Muzica & Grafica:
Opening Theme: "Tomorrow" by Mikuni Shimokawa
Ending Theme: "Karenai Hana" by Mikuni Shimokawa
Grafica este bine realizata, luptele corp la corp, cat si cele intre monstrii mecanici sunt detaliat desenate si animate.

Genre: Action, comedy, drama, science fiction
Themes: Mecha, Military, Real Robot
Age rating: Teenager (May contain bloody violence, bad language, nudity)
Number of episodes: 24 complete
Running time: 23 minutes
Production of Kyoto Animation Studio

Go Watch it Now! Click aici.

Full Metal Panic? Fumoffu
Cunoscut si ca FMP? Fumoffu, este o continuare a primei serii, dar cu o poveste care-i urmareste pe cei doi protagonisti si activitatiile lor scolare. Este o serie relaxanta, plina de scene amuzante, dar si cu cateva misiuni pe campurile de lupta.

Opening Theme: "Sore Ga Ai Deshou (I Guess That’s Love)" by Shimokawa Mikuni
Ending Theme: "Kimi ni Fuku Kaze (A Wind That Blows You)" by Mikuni Shimokawa
Running time: 24 minutes
Number of episodes: 12

Full Metal Panic! The Second Raid
Partea a treia a serii FMP readuce poveste in linia intai a campului de lupta, relatand minutios noi misiuni ale organizatiei Mithril. Oare noile situatii periculoase ii vor apropia si mai mult pe eroii nostri? Ramane de vazut daca va va face placere sa urmariti acest anime – romanta in stil militar…

Opening Theme: "Minami Kaze – South Wind" by Mikuni Shimokawa
Ending Theme: "Mouichido Kimi ni Aitai" by Mikuni Shimokawa
Number of episodes: 13

articol publicat pe bleach.animezup.com.