De Citit : Reviews

Cum sa pierzi New York-ul in 20 de zile…

| 10 septembrie

Nume joc: Prototype
Dupa cum poate va dati seama din titlu, toata actiunea se desfasoara in metropola New York pe parcursul a 20 de zile.
Alex Mercer, un baiat destul de saritor (atat la propriu cat si la figurat) se trezeste intr-o dimineata intr-un laborator inconjurat de doi medici care se pregateau sa-l taie cu bisturiul.
El nu isi aminteste cum a fost adus in acel laborator, dar isi da seama ca un virus mortal isi face de cap prin oras. Acest virus reactioneaza diferit in corpul lui Alex oferindu-I niste puteri extraordinare (abilitati de deghizare si schimbare a formei, forta uimitoare, viteza mare de alergare).
El va trebuie sa se lupte atat cu oamenii transformati in zombie datorita virusului cat si cu armata prezenta si ea in oras, pentru a descoperi vinovatul sau vinovatii de raspandirea acestui virus.

Alergand intre baze militare si cladiri infectate ai posibilitatea sa indeplinesti misiuni secundare care variaza de la planari de precizie pana la genocide in parc. Recompensa consta in puncte numite ,,Evolution Points” adresate partii ,,RPG” a jocului.
Aceste puncte sunt o resursa necesara obtinerii de noi puteri sau imbunatatirea celor existente. Imbunatatirile sunt impartite pe mai multe categorii, de la lupta la deghizari.
Grafica jocului este foarte bine realizata, New York-ul fiind plin de zgarie-nori pe care te poti catara si cateva cladiri recunoscute din filme.
Un peisaj sublime in care nu s-a facut rabat de la variatia arhitecturala.
Felul in care oamenii alearga disperati de colo-colo, sentimentul de haos total adauga un plus la capitolul feeling.
Putine sunt jocurile in care in contextul unei aglomerari urbane sa nu ,,agate” imaginea.Prototype reuseste acest lucru.
Vocile personajelor sunt mediocre, iar scenariul are cateva pasaje compuse in graba care rup ritmul jocului. Noroc cu muzica orchestrala de mare efect.
Totusi jocul are si partile lui negative: variatia autromobilelor tinde catre zero, iar masinile au un comportament aiurea uneori; prea multe taxiuri; numeroase bug-uri; variatia inamicilor destul de redusa; dificultate scazuta (imi vine greu sa cred ca in conditiile in care poti oricand sa iti reincarci viata cu ,,ajutorul” trecatorilor, ai putea muri); lipsa multiplayer.
In concluzie, daca vreti sa aveti cateva ore de distractie pura,distrugand elicoptere,cladiri si hacuind zombie in cele mau urate moduri va recomand acest joc! Mie personal mi-a placut la nebunie, sper sa va placa si voua.