De Citit : Recomandări

The Vintage Pub – ziua pub, noaptea club

| 13 ianuarie

Mi s-a intamplat de multe ori sa trec prin centrul vechi si sa vad lume dansand prin pub-uri. Am zis sa-mi satisfac curiozitatea si de aceea am intrat intr-o joi noapte in The Vintage Pub, era seara de muzica live. Pub-ul era full, mesele toate ocupate, barul plin ochi si multa lume statea in picioare. Am decis sa revin a doua zi sa ma dumiresc ce e cu pub-ul care noaptea se transforma in club.

Care-i atmosfera in The Vintage Pub si cum sta la capitolul design interior?
Mi-a placut intrarea in pub-ul The Vintage, pe jos era un covor rosu, iar de o parte si de alta erau asezate scaune. Mai tarziu am aflat ca vinerea este ziua cand pub-ul este full si se tine un Hollywood party. Am intrat in pub si am fost intampinati de un chelner prietenos care vazandu-ne “doar doi” ne-a dus la cea mai mica masa din pub, iar daca era sa stam dupa cum ne-a pus el, eu stateam pe un scaun cam inalt, iar prietenul meu pe o canapea cam joasa.
Mi-a placut ca pub-ul are un tavan inalt, din loc in loc cate un obiect decorativ vechi (un felinar, un radio), iar caramizile de pe pereti si culorile alese pentru mobilier (diferite tonuri de maro) aduc cumva a decor vintage. Poti sta pe scaune tapitate cu spatar inalt, pe o canapea comoda sau la scaune inalte de bar.
Pe pereti vei admira aceleasi tablouri cu reclame vechi la bauturi care te regasesc mai in toate pub-urile, dar ce iti atrage cu adevarat atentia este un discoball si o plasma mare, cu rama aurie de tablou pe care ruleaza un slide show cu pozele de la petrecerile anterioare. Asadar, chiar daca seara lumina se diminueaza si lumanarile ard frumos pe fiecare masa, lumina plasmei te aduce inapoi la realitate, iar acea bruma de atmosfera romantica ce se poate crea dispare usor, usor. Nici muzica nu are nicio legatura cu denumirea pub-ului, cat am stat acolo am ascultat hit-uri cat se poate de noi.
Pub-ul are o capacitate de 100 de persoane si o terasa unde mai incap inca vreo 80.

Ce bem bun in The Vintage Pub?
Mie mi-au sarit in evidenta berea rosie de la draft, denumita Kilkenny, berile nemetesti Kaiserdom si Faxe la un litru, lichiorul Cachaca (un fel de tuica portugheza), Ice Tea-urile (22 lei) care contin alcool cat sa te ameteasca zdravan si nu contin niciun strop de ceai (precum naiv credeam eu). Mi-a placut si faptul ca sunt in ton cu sezonul si au vin fiert fie simplu, fie cu rom.
Cum suntem serviti in The Vintage Pub?
Meniul este pe fiecare masa, deci pentru a-l rasfoi nu trebuie sa astepti. Am comandat o cana de vin fiert si un ceai de iasomie si am asteptat. Dupa vreo 5 minute a venit un alt chelner sa ne intrebe daca ni s-a luat comanda. Dupa alte 5 minute un al treilea chelner a venit sa ne intrebe daca ni s-a luat comanda. Deci ideea de promptitudine exista, dar nu prea e pusa in practica. Am asteptat in jur de 10 minute sa ni se aduca comanda, poate ca a durat atat pentru faptul ca am comandat vin fiert.
Totusi putina atentie la detalii nu ar strica, avand in vedere ca vinul era atat acru incat doua pliculete de zahar au fost insuficiente, iar ceaiul nu ni s-a zis cat sa-l lasam la infuzat, devenind cam amarui.
Cash or credit? Cum sunt preturile in The Vintage Pub?
Preturile sunt medii spre mari in pub. De exemplu, apa este intre 7 si 10 lei, sucurile sunt 7 lei, berea (Tubort, Guiness), ceaiul si cafeaua intre 7 si 13 lei. Au si vinuri rosii (45 – 80 lei), albe (36 – 80) si rose si poti comanda si vin la pahar (7 – 15 lei). Meniul The Vintage Pub ofera o mare varietate de tipuri de whisky (scotch, irish, tenesse, bourbon, single malt) intre 15 si 24 lei, si in plus, tot felul de cocktailuri: creamy (22 lei), fruity (20 lei), clasice (20 lei) sau caipis (18 lei).
Cand sa mergem in The Vintage Pub si pentru ce ocazii este potrivit?
Pub/clubul este deschis de la 10 dimineata pana a doua zi la 5 dimineata. De la 10 dimineata si pana la ora 21 programul este de pub, dupa ora 21 se deschide club-ul unde au loc seri de karaoke (luni si miercuri), concerte sau muzica live (joi) si petreceri cu DJ in weekend.
Click pentru detalii locatie si localizare pe harta.
CoolRank: 8/10
– atmosfera si desgin: 7/10
– meniu: 9/10
– servire: 8/10
– preturi: 8/10
Material realizat de Mihaela Gheata pentru Raluk.ro.