De Citit : Recomandări

The Ark – ceva nou, ceva vechi si distractii creative

| 12 noiembrie

Abia asteptam sa ajung in The Ark dupa ce devenise cel mai “trambitat” eveniment in capitala. Se anunta un nou tip de club, “entertainment concept” cu zona de lounge, cafenea, restaurant si silent cinema, adica folosindu-se un sistem de sunet cu casti wireless. Mi-am spus ca nu trebuie sa ratez asa ceva si bine am facut pentru ca am ramas placut impresionata de tot ceea ce a adus The Ark.

Care-i atmosfera in The Ark si cum sta la capitolul design interior?

The Ark este fosta Bursa de Marfuri, adica un spatiu mare cu un aspect exterior foarte frumos, din caramida rosie, infrumusetat in seara deschiderii cu proiectii care de care mai spectaculoase. Cand am ajuns eu, parea ca fatada se misca, capatand forme bizare. Am pasit curioasa catre un spatiu in care inca de la intrare puteai observa atentia la detalii, bodyguarzii foarte amabili ce ne-au salutat, o garderoba in care iti asezai singur haina, semn ca se asteapta ca oamenii care vor frecventa locul sa fie civilizati, si dulapioare pentru depozitarea bunurilor. Cred ca este singurul loc din Bucuersti in care am vazut un asemenea sistem.

Zona lounge este extrem de mare, atat de mare incat avusese loc un jeep, dar cred ca ar intra fara probleme si un tanc. In stanga se afla mese de sticla la care se putea purta o conversatie decenta, fara sa ridici tonul la interlocutor.

La subsol, adica The Ark Underground, este spatiul destinat concertelor si dansatului. O incapere spatioasa, decorata simplu, minimalist, cateva mese si o zona cu canapele.

Atmosfera era foarte placuta si nu a putut sa nu admir multitudinea de outfituri cu personalitate a clientelei. In zona de lounge se discuta linistit, iar la subsol se dansa pe muzica unor dj celebrii ca The Smokeeaters, ce pentru mine au fost revelatia serii.

Ce bem bun in The Ark?

Cand mergeti in The Ark e chiar pacat sa va luati banalul suc sau o bere. Pentru ca au niste cocktailuri foarte bune. La cele cu alcool e varietate mai mare si mie mi-au ramas ochii pe Lights of Havana, Linchburg Lemonade si Bay Breeze. Pana la urma m-am hotarat asupra celor fara alcool si din Rainbow, Safe Sex, Virgin Colada, Pukka, Red Apple si Green Apple l-am ales pe ultimul. Si pot sa spun ca a fost extrem de bun, gheata exact cat trebuia, iar mixul de suc de mere, lime si brown sugar era in proportii perfecte.

Cum suntem serviti in clubul The Ark?

La bar era cam aglomerat, asa ca cei patru barmani se descurcau destul de greu. A trebuit sa asteptam cam 5 minute pana sa ni se ia comanda, dar nu m-a deranjat pentru ca lucrau cu pasiune, zambeau fiecarui client, isi cereau scuze pentru intarziere si glumeau!

Cash or credit? Cum sunt preturile in The Ark?

Preturile nu sunt foarte mari: soft drinks 6 lei, Red Bull 12 lei, mai multe tipuri de cafea, cea mai scumpa fiind 12 lei, berea draught Carlsberg (400 ml) 7 lei, Grolsch (450 ml) si Peroni 9 lei, Heineken 8 lei, Budweiser si Corona 15 lei.

Mi-am aruncat o privire si la shoturi care erau de la 8 lei (B52, After 8, Blow Job), 10 lei (Bubble Gum, Slippery Nipple, Brain Damage) la 20 lei (Flaming Lamborghini). Vinuri aveau de multe feluri si la pahar (9 lei) si la stica (Feteasca Neagra si Feteasca Regala 40 lei). Cocktailurile sunt intre 12 si 24 cele cu alcool, in timp ce mixurile fara alcool sunt toate 12 lei.

Cand sa mergem in clubul The Ark si pentru ce ocazii este potrivit?

Eu as merge in fiecare zi, m-as interesa din timp de evenimentele ce urmeaza acolo pentru ca au un program destul de plin. Muzica e buna, mai ales cand piata a devenit suprasaturata cu “oldies but goldies”. Imi doream un loc in care sa ascult un dj de calitate care urca in fata publicului si stie sa il intretina.

Unde gasim club The Ark?

M-am straduit putin sa gasesc locul situat pe Strada Uranus 150 (fosta Calea Rahovei Nr. 196 A) asa ca ia punct de reper spatele Pietei George Cosbuc. Locul este deschis de luni pana vineri de la 11-18. Iar pentru mai multe detalii puteti sa telefonati la numarul 0724 588 533.
Click pentru detalii si evenimente la The Ark.
CoolRank: 9/10
– atmosfera si design: 10/10
– meniu: 9/10
– servire: 8/10
– preturi: 9/10
Material scris de Alma Stancu – Raluk.ro.