De Citit : Recomandări

Rendez-Vous Universitate – o intalnire cu tainele ceaiului

| 23 noiembrie

Intre atatea baruri zgomotoase si pline de oameni agitati din centrul Bucurestiului, se gaseste si un mic loc care iese din tipar. E mai ferit de trafic si cei care vin aici sunt hotarati ca toata energia lor sa fie folosita pentru a se bucura de timpul lor liber. Dupa cativa ani buni de la deschidere, Rendez-Vous este in continuare populara printre barurile din centru. Pe langa locatia de la Universitate, mai exista una pe Calea Floreasca la numarul 102. Ceainariile Rendez-Vous sunt printre primele ceainarii deschise in Bucuresti si zic eu, printre cele mai reusite. Iar de la sfarsitul lunii noiembrie se va deschide una si in centrul istoric, pe strada Tonitza nr 6.
Care-i atmosfera in Rendez-Vous si cum sta la capitolul design interior?
Rendez-Vous este o ceainarie-cafenea si decorul este imbinat in asa fel incat sa se vada asta. Predomina grenaul: fotoliile, perdelele si parti din pereti sunt in aceasta culoare. Pana si servetelele sunt in ton. Lucru care pe mine nu poate decat sa ma bucure, pentru ca asta inseamna ca au dat atentie detaliilor. Inca o dovada – pliculetele de zahar inscriptionate cu numele ceainariei. Pe rafturile din fier forjat sunt expuse ceainice si alte obiecte necesare servirii ceaiului, care se pot si cumpara. Pe pereti sunt expuse tablouri cu desene de inspiratie japoneza.
In acest decor am regasit un obiect caruia nu-i inteleg rostul mai deloc: televizorul. Sincer, nu cred ca se uita cineva, mai ales ca locul te inspira la discutii sau cel putin la savurarea ceaiului, avand in fundal muzica romantica din anii ‘70-’90.
Ce mancam si bem bun la Rendez-Vous?
Aici raspunsul e usor de ghicit. In primul rand, ceai. Verde, alb, rosu, oolang, aromatizat si ceaiuri originare din Argentina, India sau Sri Lanka. Insa alegerea e foarte dificila, pentru ca sunt in jur de 100 de feluri. Daca ar trebui sa aleg doar unul, ar fi Andalousie, cu hibiscus, macese si citrice. Ceaiul poate fi insotit de prajiturele de casa. Cum in ultima perioada este un trend in ceea ce priveste produsele bio, Rendez-Vous Universitate are in meniu ceaiuri si sucuri bio.
Se poate si manca, dar oferta nu este atat de bogata ca la ceaiuri, ci e restransa la sandvisuri si paste. Sandvisul cu mozarella si rosii e foarte ok, cu paine cu chimen proaspat prajita. Celelalte variante sunt cu ton si porumb, sunca sau pui cu verdeturi si cascaval.
Cash or credit? Cum sunt preturile in Rendez-Vous?
Cele mai multe ceaiuri sunt 10 lei, la fel si sucurile bio. Daca vreti ca si ceaiul sa fie bio, va trebui sa dati putin mai mult, adica 13,5. Sandvisurile sunt 11-12 lei, iar pastele intre 18 si 21 lei. Asadar, preturi medii pentru aceasta ceainarie din centrul Bucurestiului.
Cum suntem serviti in Rendez-Vous?
De obicei cand merg in ceainarii, ma inarmez cu rabdare tocmai pentru ca stiu ca pregatirea ceaiului e adesea un proces minutios. In Rendez-Vous Universitate am fost placut surprinsa cand am primit ceaiul dorit mai repede decat ma asteptam. Chelnarii sunt amabili si destul de prompti. Daca ar fi si putin mai zambitori, ar fi perfect.
Cand sa mergem in Rendez-Vous si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Am observat ca fata de alte baruri, care sunt frecventate in special seara, in Rendez-Vous sunt clienti mai tot timpul. Mai ales in weekend, sansele de a gasi o masa libera sunt foarte mici. Asa ca e musai sa faceti rezervare. Daca lucrati in zona Universitate, chiar merita sa petreceti aici pauza de pranz. Iar data viitoare cand iesiti cu prietenii, aveti in vedere si aceasta ceainarie, pentru ca sunt sigura ca va veti simti foarte bine. Mai ales in serile de iarna, cand e grozav sa urci la un ceai sa te incalzesti si sa stai la taclale.
Unde gasim Rendez-Vous?
Ceainaria Rendez-Vous este situata in centru, langa Facultatea de Arhitectura pe strada Edgar Quinet nr 8-10. Daca vreti sa faceti o rezervare dinainte, puteti suna la 0723 541 998.
CoolRank: 9/10
– atmosfera si design: 9/10
– meniu: 9.5/10
– servire: 9/10
– preturi: 9/10
Articol publicat pe Raluk.ro.