De Citit : Recomandări

Mandala – armonie si diversitate intr-un restaurant vegetarian

| 13 noiembrie

Multi oameni cred ca vegetarienii mananca doar verdeturi crude si garnituri de mancaruri serioase (a se citi carnivore). Le recomand tuturor care gandesc asta, sa ia masa in Mandala. Isi vor schimba radical parerea. Restaurantul este foarte bun nu doar pentru vegetarieni, ci si pentru cei sceptici in privinta varietatii mancarurilor fara carne.

Care-i atmosfera in Mandala si cum sta la capitolul design interior?

Armonia este cuvantul de ordine in Mandala. Mese micute, de un rosu energizant, canapele si rafturi suspendate cu lumanarele. Sunt si cateva mini-biblioteci cu carti. Asta pentru ca Mandala nu e doar restaurant, ci si un loc pentru cursuri de psihologie, coaching si consiliere. Sunt doua sali pentru cursuri si un cabinet pentru sedinte de psihoterapie. Cred ca asta explica destul de bine caracterul pasnic al locului si atmosfera zen.

Ce mancam si bem bun la Mandala?

Orice ati alege din meniu, va asigur ca va va surprinde. Intr-un sens bun, desigur. Pentru o populatie care are pe masa cel putin data pe saptamana sarmale, cartofi prajiti sau snitele, numai citirea ingredientelor te face sa deschizi ochii mari si sa iti spui "Nu m-am gandit niciodata ca astea ar putea fi in aceeasi farfurie”. Eu cam asa am fost. Nu stiu cate din retete sunt originale si cate sunt preluate. De fapt, e prea putin important atunci cand iti place ceea ce mananci. Si inca un lucru e sigur aici: mancarurile sunt sanatoase si usoare.

M-am bucurat (la propriu, nu este doar un mod de a spune) de o salata Nu Sha care contine morcov, conopida, marar si seminte de floarea soarelui. Si de niste Quessadillas din lipie cu cascaval si smantana. Si de un tort Diplomat. Dar nu din cel obisnuit gasit in cofetarii, ci unul Mandala-style cu branza dulce, banane, nuci, stafide si miere.

Nici la bauturi nu s-au lasat mai prejos cu surprizele: sucuri naturale de mere, rosii sau morcovi si shake-uri. Iar pentru bautorii de alcool, au o bere de ghimbir. Si ca tot a venit vorba, daca sunteti pasionati de gusturi exotice, trebuie sa incercati si ceaiul de ghimbir. Are un gust extrem de intens si mie mi-a lasat impresia ca este mereu fierbinte. Insa aveti grija, este foarte ciudat si va sfatuiesc sa ii cereti chelnerului sa nu vi-l faca prea concentrat daca il incercati pentru prima oara.

Asadar daca atmosfera nu a reusit sa va aduca intr-o stare zen, mancarea va reusi. Chiar si numai gandul ca mancati atat de sanatos ar trebui sa va faca sa va simtiti mai bine.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Mandala?

Fiind un loc armonios, preturile sunt in ton cu mancarea. Adica destul de light. Salatele sunt in jur de 11 lei, iar felurile principale intre 9 si 15 lei. Berea mai sus mentionata este 8 LEI si pentru sucurile naturale va trebui sa dati 10 lei. Ceaiuri – si sunt chiar foarte multe – costa 5 sau 7 lei si se pot lua si la ceainic, care e suficient pentru 2-3 persoane.

Cum suntem serviti in Mandala?

Chelnerii sunt foarte simpatici. Din punct de vedere al promptitudinii, apare aceeasi problema ca peste tot. In serile de weekend mai ales, trebuie sa astepti putin cam mult. Ei sunt in limita acceptata si putem zice ca e scuzabil, pentru ca cele mai multe mancaruri se prepara pe loc, iar unele chiar necesita migala.

Cand sa mergem in Mandala si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Mergeti de cate ori simtiti nevoia sa fiti revigorati, mancarea si atmosfera va vor energiza. Va puteti bucura de o cina linistita si deosebita. Spun cina pentru ca, din pacate, restaurantul se deschide la ora 17 in timpul saptamanii si doar in weekend programul incepe de la 12.

Unde gasim Mandala?

Sunt sigura ca v-am facut curiosi, asa ca mergeti la Mandala pe strada Paleologu nr. 20. Rezervarile se pot face la numarul de telefon 0722 654 099.

CoolRank: 9.5/10
– atmosfera si design: 9.5/10
– meniu: 10/10
– servire: 9/10
– preturi: 9.5/10

Articol publicat pe Raluk.ro.